Markíza chystá seriálovú smršť: V roku 2022 až tri novinky, ale aj návrat stálic

Radovan Vávra | 04.01.2022 07:00
pán profesor, tomáš maštalír, gabika marcinková, Foto:
V roku 2022 sa diváci Markízy môže tešiť aj na 4. sériu Pána profesora.
Televízia Markíza po rokoch nakrúcania nových sezón svojich hitov sa pustila do produkcie väčšieho počtu noviniek. Keďže mnohým stáliciam klesá výkon, treba priniesť nové formáty, ktoré by im mohli časom nahradiť. Trhový líder stavil na zahraničné námety a v roku 2022 prinesie naozaj zaujímavú zmesku žánrov. Čo všetko uvidíte?

1. Šťastní vs. Šťastní

Televízia Markíza pripravuje slovenskú adaptáciu úspešného ruského komediálneho seriálu The Ivanovs vs. The Ivanovs (Ivanovy-Ivanovy) o dvoch rodinách s rovnakým priezviskom, ale úplne odlišným sociálnym statusom. Jedni Šťastní sú bezstarostní boháči, druhí Šťastní trú biedu. Pri pôrode im omylom vymenili synov a teraz, po 16-tich rokoch, sú donútení, aby sa obe rodiny spoločne nasťahovali pod strechu bohatých Šťastných.

silvester, Čítajte aj Sledovanosť na Silvestra: Slováci nekompromisne odignorovali televízie! Vzniká nová tradícia?
Na obrazovky Markízy mieri komediálna novinka... Foto: TV Markíza
šťastní vs. šťastní, Na obrazovky Markízy mieri komediálna novinka Šťastní vs. Šťastní.

2. Druhá šanca

MUDr. Andrej Fabián je jedným z najlepších interných lekárov na Slovensku, ale jeho vzťah k pacientom je úplne neosobný. Nevolá ich menami, ale číslom postele. Nezaujíma ho ich osobný život, iba laboratórne správy. Nulová empatia, nulový súcit, nulová emocionálna angažovanosť. Jednej noci ho však osobný život pacienta, ktorý zomrel na jeho oddelení, kruto dobehne: pacientov otec, zúfalý od žiaľu, ho strelí do hlavy. Fabián nezomiera, ale keď sa prebudí, rýchlo si uvedomí, že to, čo sa mu stalo, je možno oveľa horšie ako smrť: zranenie hlavy vymazalo všetky jeho spomienky za posledných dvanásť rokov. Mení sa celý jeho život, spomienky, ale aj prístup k ľuďom.

Matky - film Čítajte aj Aké kinohity prinesie v roku 2022 Jojka? Len nedávno boli tieto filmy v kinách...
Na obrazovky Markízy mieri nová lekárska dráma... Foto: TV Markíza
ján koleník, DOC, doc, Na obrazovky Markízy mieri nová lekárska dráma s názvom Druhá šanca s Jánom Koleníkom v hlavnej úlohe.

3. Nová komediálna kriminálka, ktorú píše Evita

Upratovačka pracujúca na policajnej stanici jedného dňa neodolá svojmu nutkaniu a prepíše na tabuli poznámky k aktuálnemu prípadu, čo policajtom výrazne pomôže pri vyriešení zločinu tým, že upriami ich pozornosť na skutočného páchateľa. Ukáže sa, že táto obyčajná upratovačka je žena s IQ 160, čo jej ale život paradoxne skôr komplikuje, pretože má veľký problém s počúvaním autorít a slušným správaním. Policajné oddelenie však vníma jej inteligenciu ako výhodu a ponúka jej miesto detektívnej konzultantky. Túto pozíciu prijíma pod podmienkou, že policajný útvar jej pomôže pri pátraní po otcovi jej prvého dieťaťa, ktorý zmizol pred 15 rokmi, keď bola tehotná.

HP kolaz Čítajte aj Do Rokfortu sa po 20 rokoch nevrátili. Ktoré hviezdy sa do špeciálu o Harrym Potterovi nedostali?

4. Pán profesor IV.

Aktuálne najúspešnejší pôvodný seriál na slovenskom televíznom trhu pokračuje 4. sériou, na ktorú sa diváci TV Markíza môžu tešiť už v roku 2022. Nekonvenčný stredoškolský učiteľ Samo Vozár, v jedinečnom stvárnení Tomáša Maštalíra, bude riešiť nielen ďalšie starosti svojich študentov, ale aj tie svoje. Ako je známe, pre učenie zapálený Samo sa často, niekedy aj proti svojej vôli, angažuje v problémoch, ktoré trápia jeho študentov. Spolu s ním sme svedkami toho, čo mladí ľudia na prahu medzi detstvom a dospelosťou prežívajú.

KA 01 Harry Potter20th Anniversary Čítajte aj Filmová mágia, ktorá nevyprchala. Návrat do Rokfortu je nostalgický, občas až gýčový
Pán profesor sa nikam nechystá... Foto: TV Markíza
pán profesor 2, gabika marcinková, tomáš maštalír, Pán profesor sa nikam nechystá...

5. Sestričky V.

Obľúbený seriál z nemocničného prostredia sa v roku 2022 dočká svojej už 5. série. Štvorica divácky obľúbených sestričiek z traumatológie, ktoré spája okrem profesie aj priateľstvo, ale tiež osudy ich pacientov, bude opäť riešiť témy blízke divákom svojej generácie.

Sestričky budú pokračovať piatou sériou. Foto: TV Markíza
sestričky 4, sestričky, Sestričky budú pokračovať piatou sériou.

6. Oteckovia

Seriálový megahit pokračuje aj v roku 2022 novými časťami a opäť bude divákom spríjemňovať každý pracovný podvečer. Aj na rok 2022 sa chystá pre divákov viacero zaujímavých i nečakaných prekvapení. Obohatením budú nové postavy, nové priestory a, samozrejme, nové zápletky, humorné situácie a ďalšie nečakané zvraty v osudoch hrdinov.

7. Horná Dolná

Svojskí obyvatelia najobľúbenejšej seriálovej dedinky sa vracajú s novými časťami. Diváci sa môžu tešiť na ďalšie nezabudnuteľné hlášky a bláznivé príbehy, ktoré by sa „mohli“ odohrať v ktorejkoľvek obci na Slovensku. Seriál je výnimočný nielen svojou kvalitou a dlhoročnou obľúbenosťou, ale aj tým, že je ako jeden z mála nakrúcaný výlučne v reálnom prostredí, v dnes už preslávenej obci Nová Lehota.

8. Susedia

Historicky najsledovanejší a divácky najobľúbenejší slovenský komediálny seriál všetkých čias bude pokračovať novými epizódami aj v roku 2022. Diváci sa môžu tešiť na ďalšie príbehy plné osvedčeného humoru a skvelej zábavy.

Nové časti Susedov prichádzajú opäť na Markízu. Foto: TV Markíza
susedia, Nové časti Susedov prichádzajú opäť na Markízu.

9. Najhorší týždeň môjho života

Začiatkom roka 2021 si divákov získala netradičná seriálová novinka s názvom Najhorší týždeň môjho života, ktorá na ploche ôsmich častí komediálnym pohľadom sledovala osudy hrdinov počas jedného týždňa ich životov. Každou epizódou sa príbeh čoraz viac zamotával a všetko, čo sa mohlo pokaziť, sa aj pokazilo. V hlavných úlohách si diváci zamilovali obľúbených hercov Romana Poláčika a Kristínu Svarinskú, ktorí si zahrali šťastných, aj keď osudom komicky skúšaných snúbencov – Marcela a Melániu. Seriál zožal úspech a preto v tomto roku uvidia aj druhú sériu.

Postavy zo seriálu Najhorší týždeň môjho života Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Zdena Studenková v seriáli Najhorší týždeň...

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ