Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Voyo a Prima+ nakupujú od Českej televízie. Do ich ponuky pribúdajú novšie i staršie seriály a filmy

Streamovacie služby uzavreli s Českou televíziou dlhodobé partnerstvo.

06.11.2023 06:00 , aktualizované: 13:30
mária terézia, vojtech kotek, Foto:
Aj výpravná miniséria Mária Terézia pribudla do ponuky streamovacích služieb.
debata

Streamovacie služby Voyo aj konkurenčná služba Prima+ sa dohodli s Českou televíziou a zaraďujú do svojej ponuky filmovú a seriálovú tvorbu českej verejnoprávnej televízie.

Kľúč svätého Petra Čítajte aj ČT prezradila, čo má pripravené na Vianoce a Silvester. Počas sviatkov budú hrať prím slovenské rozprávky

Prima+ pre začiatok získala 15 titulov z portfólia ČT. Do jej knižnice pribudne 11 seriálov a 4 filmy, ako napríklad Špunti na cestě, Život a doba soudce A.K., Čtvrtá hvězda, Trpaslík, Nevinné lži či výpravná miniséria Mária Terézia. Dostupné budú pre používateľov s predplatným Prima+ Premium aj Prima+ Light.

„Naším strategickým cieľom je ponúknuť divákom žánrovo pestrý obsah, aby si u nás každý našiel to svoje. Vďaka dlhodobému partnerstvu s Českou televíziou rozšírime ponuku o ďalšie programy od známych českých tvorcov a lokálnu tvorbu, ktorá je obľúbená naprieč generáciami,“ uviedol Marek Singer, generálny riaditeľ skupiny Prima.

pečie celé slovensko, Čítajte aj RTVS s prekvapujúcou správou: Expresne rýchlo potvrdzuje návrat divákmi zbožňovanej šou

Českí predplatitelia nájdu v ponuke Voyo tridsiatku titulov z ponuky Českej televízia, medzi nimi aj novšie seriály ako napríklad Kukačky, Osada, Nevinné lži, První republika, Zločiny Velké Prahy, Herec či Mária Terézia, ale aj archívne filmy Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny.

„Voyo je zo svojej podstaty prioritne zamerané na poskytovanie špičkového lokálneho obsahu. Divákom sa snažíme prinášať to najlepšie a najatraktívnejšie, vlajkovou loďou ponuky našej streamovacej služby sú preto exkluzívne tituly pod značkami Voyo Originál, Voyo Špeciál a Voyo Film. Tie dopĺňame tiež vybraným českým obsahom, ktorý výborne funguje aj v lineárnom vysielaní, ide napríklad o kriminálne seriály Policie Modrava, Odznak Vysočina a Špecialisti. Z titulov Českej televízie aktuálne na Voyo ponúkame seriály Osada, Metanol a Špunti na cestě či filmy Klec a Správnej dres. Pri nákupe licenčných práv od akéhokoľvek distribútora vždy zvažujeme najmä pomer ceny a potenciálneho výkonu daného programu,“ uviedol pre Mediaklik Lukáš Kočišek, PR manažér skupiny Markíza.

Streamovacie služby získavajú tituly štandardnou akvizičnou cestou, pre Českú televíziu je to dodatočný príjem. „Česká televízia je nútená, vzhľadom ku klesajúcej reálnej hodnote koncesionárskeho poplatku, hľadať všetky obchodné možnosti, ktoré jej zákon umožňuje. Spolupráca s VOD platformami je jednou z nich,“ uviedla ČT začiatkom roka pri nadviazaní spolupráce s Voyom. „Už v minulosti mohli napríklad používatelia Netflixu nájsť v ponuke seriál Svět pod hlavou. Podstatné je, že všetky tituly zostávajú voľne dostupné v iVysílání,“ zdôraznila ČT s odkazom na vlastnú videoplatformu.

perinbaba, perinbaba a dva svety, zubatá, Čítajte aj Toto bude najväčšia udalosť slovenského filmu za posledné roky: Kultová rozprávka sa naozaj vracia!

Streamovacia služba Prima+ vstúpila na trh začiatkom tohto roka a má viac než 100-tisíc platiacich používateľov. Voyo má aktuálne v Česku a na Slovensku viac než 570-tisíc predplatiteľov. Okrem knižnice filmov a seriálov ponúka aj televízne programy v predstihu a športové prenosy. Rozvíja aj tvorbu exkluzívnych titulov pod značkou Voyo Originál.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Česká televízia #streamovacie služby #Voyo #prima+