Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendová politika: Aké dôsledky bude mať rozkol medzi českou a slovenskou vládou? Diskutovať prídu Blanár i Kaliňák

Na telo prinesie aj exkluzívny prieskum dôveryhodnosti politických lídrov vrátane prezidentky a premiéra.

09.03.2024 00:00
fico, fiala Foto: ,
Český predseda vlády Petr Fiala prijal v Prahe premiéra Roberta Fica. 24. november 2023.
debata

Český premiér Petr Fiala tento týždeň ohlásil prerušenie medzivládnych konzultácii s vládou Roberta Fica. Dôvodom je odlišný názor na vojenskú pomoc Ukrajine aj stretnutie Juraja Blanára s ruským šéfom diplomacie Sergejom Lavrovom. Vláda dosadila do funkcie námestníka SIS Pavla Gašpara. Vďaka zmene štatútu tajnej služby má teraz kompetencie riaditeľa. A opozícia sa s novelou Trestného zákona opätovne obrátila na Ústavný súd SR.

Jana Krescanko Dibáková, Na hrane Čítajte viac Jojka narýchlo ruší Na hrane, minister odriekol účasť. U vás politicky nič nezarobíme, odkazuje koalícia

Hosťami Sobotných dialógov budú minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) a poslanec Branislav Gröhling (SaS). Témami budú obranná dohoda s USA a prezbrojovanie armády, moderuje Anna Vargová. Reláciu vysiela v sobotu 9. marca od 12:10 hod. Rádio Slovensko a RTVS :24.

V relácii V politike sa v dueli stretnú minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) a poslanec Martin Dubéci (PS). Témou diskusie bude aj to, ako vníma zahraničnú politiku vláda a ako opozícia. Diskusiu vysiela ta3 v nedeľu 9. marca od 11:00 hod., moderuje Richard Dírer.

Do O 5 minút 12 prijali pozvanie minister zahraničia Juraj Blanár (Smer-SD) a poslanec Martin Dubéci (PS). Moderátorka Marta Jančkárová s nimi bude hovoriť o prioritách zahraničnej politiky a medzinárodnom postavení Slovenska. Reláciu vysiela v nedeľu od 11:55 Jednotka a RTVS :24.

Aj o nadchádzajúcich prezidentských voľbách či možných problémoch pri čerpaní eurofondov sa bude moderátor Michal Kovačič v relácii Na telo rozprávať s ministrom investícií Richardom Rašim (Hlas-SD) a poslancom Tomášom Valáškom (PS).

Okrem toho prinesie Na telo aj exkluzívny prieskum dôveryhodnosti politických lídrov vrátane prezidentky a premiéra. Relácia sa začína v nedeľu o 13:00 hod. na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo