Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

TV Nova má tridsať rokov: Prinesie veľkú vizuálnu zmenu a nové logo

Redizajn televízie Nova je naplánovaný v prvom polroku tohto roka.

01.02.2024 06:00
Skupina Nova logo Foto:
Skupinu Nova tvorí jedenásť televíznych staníc, online portály a streamovacia služba Voyo.
debata (1)

Televízia Nova oslavuje 4. februára tridsiate výročie svojho vysielania. K tomuto jubileu chystá zásadné zmeny v podobe redizajnu a nového loga, které plánuje predstaviť v prvom polroku tohto roka. Je to prvá výrazná vizuálna zmena od poslednej úpravy pred siedmimi rokmi.

druhá šanca, Čítajte aj Markizácke seriály v roku 2024: Najväčšie hity budú pokračovať a k tomu sa pridá novinka!

Generálny riaditeľ TV Nova, Daniel Grunt, informoval o plánovaných zmenách identity v rozhovore na firemnom kanáli na YouTube. „Pracujeme na redizajne hlavnej televízie Nova a kanála Nova Cinema. V prvom polroku chceme divákom a trhu predstaviť novú podobu loga Novy, novú farebnú schému a televízny dizajn ako taký. To isté pripravíme a predstavíme aj pri Nova Cinema," povedal.

Posledná veľká zmena v grafike stanice prebehla v roku 2017, keď Nova zároveň premenovala niektoré menšie tematické stanice, napríklad z Fandy sa stala Nova Action.

Prvé logo TV Nova (1994–1996)
Nova logo 1994 Prvé logo TV Nova (1994–1996)
Druhé logo TV Nova (1996–2004)
Nova logo 1996 Druhé logo TV Nova (1996–2004)
Tretie logo TV Nova (2004–2017)
TV Nova logo 2004 Tretie logo TV Nova (2004–2017)
Štvrté logo TV Nova (2017 - súčasnosť)
Nova logo 2017 Štvrté logo TV Nova (2017 - súčasnosť)

Daniel Grunt zdôraznil silné prvky tradičného televízneho vysielania, ako sú spravodajstvo, priame prenosy z rôznych akcií a športové podujatia. „Spravodajstvo tu má silné postavenie a bude ho mať aj do budúcnosti. Nielen u nás na Nove, ale všeobecne vo všetkých veľkých a významných televíznych skupinách," dodal.

V rámci posledných zmien prišlo k zvýšeniu publicistiky a spravodajstva vo vysielaní Novy. Daniel Grunt chce posilniť aj vlastnú tvorbu a lokálne produkty. "Myslím, že je to niečo, čo ľudia od nás očakávajú a čo nás odlišuje od zahraničných platforiem alebo platených kanálov. Chceme viac posilňovať spravodajstvo a publicistiku, investujeme relatívne veľa do športu, a to sa prejaví. A čoho by ešte mohlo byť viac? Ja si myslím, že by nám slušalo viac zábavy,“ naznačil riaditeľ Nova.

Prečítajte si aj o jarnej programovej ponuke televízie Nova:

Polícia Hvar Čítajte viac Nový seriál so slovenskou hviezdou Alžbetou Ferencovou, finále Zlatej labute aj obľúbené kriminálky

Televízia Nova odštartovala svoje prvé vysielanie v piatok 4. februára 1994 o 19:00 hod. Na oslavu svojich 30. narodením plánuje rôzne podujatia počas celého roka. Oslavy jubilea odštartuje cez víkend 3. a 4. februára 2024 dňami otvorených dverí v ateliéroch Ulice, Ordinácie v ružovej záhrade 2 a dobového seriálu Zlatá labuť.

Generálny riaditeľ Daniel Grunt, ktorý je na čele skupiny Nova od januára 2023, vyjadril hrdosť na TV Nova, ktorá je už 30 rokov dôležitou súčasťou života divákov: „Nova za celú dobu svojej existencie výrazne prispela k rozvoju českého mediálneho trhu, je silnou, stabilnou značkou a lídrom televízneho trhu. Týmto jubileom si upevňuje svoje postavenie na mediálnom trhu a zároveň slávi úspechy a vernosť svojich divákov.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Nova