Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Predčasné voľby na JOJke: Návrat Na hrane aj novinka Volebná encyklopédia Slovenska

Na JOJku sa vracia Na hrane, JOJ 24 odštartovala špeciálne predvolebné vysielanie.

10.08.2023 06:00
Jana Krescanko Dibáková Foto:
Moderátorka Jana Krescanko Dibáková.
debata

Televízia JOJ po krátkej letnej prestávke vracia na obrazovku politickú diskusiu Na Hrane. Už dnes, vo štvrtok 10. augusta, sa v dueli stretnú predseda SaS Richard Sulík a Milan Majerský, predseda KDH. Moderátorka Jana Krescanko Dibáková s nimi bude diskutovať o aktuálnych spoločenských problémoch a plánoch politikov na ich riešenie. Relácia prinesie aj prieskum agentúry AKO o druhej voľbe voličov.

nemocnica, Čítajte aj Jojka tvrdo proti Markíze: Novú sezónu Nemocnice vytasí nečakane skoro. Získa výhodu nad Dunajom?

Volebná encyklopédia Slovenska

Predčasným voľbám sa už od začiatku augusta venuje aj spravodajská televízia JOJ 24. Špeciálne vysielanie odštartovala relácia Volebná encyklopédia Slovenska, ktorá má ambíciu pomôcť divákom zorientovať sa v náročnej predvolebnej situácii, vysvetliť všetko podstatné, čo by o voľbách mali vedieť a priniesť čo najviac informácií, ktoré môžu využiť v rozhodovaní pri volebných urnách.

Špeciálne volebné vysielanie prinesie každý deň prieskumy volebných preferencií agentúry AKO, s ktorou TV JOJ a JOJ 24 dlhodobo spolupracujú. Odpovede respondentov z prieskumu AKO doplnené o názory osobností zo spoločenských oblastí bude v štúdiu komentovať riaditeľ agentúry AKO Václav Hřích.

Dárius Haraksin Čítajte rozhovor Šéf JOJ 24: Voľby budú o emóciách, voliči sa potrebujú zorientovať, kto za koho "kope"

Reláciou budú divákov sprevádzať moderátori Analýz 24 a moderátorka Na hrane Jana Krescanko Dibáková. Súčasťou Volebnej encyklopédie Slovenska bude aj kvíz, krátke vzdelávacie okienko pripravované v spolupráci s Ústrednou volebnou komisiou.

Relácia Bez komentára, ktorú JOJ 24 vysiela pred každou celou hodinou, postupne predstaví zoznamy všetkých kandidátov jednotlivých politických strán a hnutí a tiež päť najdôležitejších bodov ich predvolebného programu.

Prezentáciu kandidátov a strán v digitálnom priestore bude priebežne mapovať moderátorka Lenka Ježová v relácii Voľby na sociálnych sieťach.

televízor, televízia, obývačka, tv, tv ovládač, Čítajte aj Snaha vypnúť české stanice ide proti Slovákom. Spravíme všetko preto, aby zostali, posiela tvrdý odkaz televízny operátor

Predvolebné politické debaty

JOJ 24 pripravuje päť politických debát. Prvé tri odvysiela exkluzívne vždy v nedeľu (3., 10. a 17. septembra) o 20:10 hod. Prvá debata vytvorí priestor pre kandidátov umiestnených na posledných priečkach volebných listín, v druhej sa stretnú najmladší kandidáti a v tretej dostanú priestor ženy.

Do posledných dvoch veľkých predvolebných diskusií budú pozvaní lídri strán. V stredu 20. septembra dostanú priestor preferenčne slabšie strany a vo štvrtok 21. septembra preferenčne silnejšíe strany. O menách pozvaných lídrov sa rozhodne na základe posledného aktuálneho predvolebného prieskumu agentúry AKO. O konkrétnom počte účastníkov v štúdiu sa rozhodne na základe celkového počtu strán so šancou dostať sa do parlamentu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #Na hrane #Joj 24 #politické relácie #predčasné voľby 2023