Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Diváci si môžu vydýchnuť: Markíza sa dohodla s UPC, čaká ich ďalšie prekvapenie

Televízna vojna medzi trhovým lídrom a televíznym operátorom sa skončila len pár hodín pred vypršaním pôvodnej zmluvy.

29.06.2023 18:13 , aktualizované: 18:25
markíza, tv markíza, Foto:
Markíza a jej programy zostávajú v ponuke UPC.
debata (16)

Vo štvrtok, 22. júna 2023, Markíza oznámila, že od 1. júla 2023 hrozí zákazníkom UPC vypnutie jej televíznych staníc. Dôvodom bolo vypršanie platnosti zmluvy medzi televíziou a operátorom. UPC by tak stratil právo distribuovať televízne stanice Markízy a 134-tisíc domácností by okrem hlavnej televízie Markíza prišlo aj o menšie stanice Doma a Dajto. Zaujímavosťou je fakt, že po viac ako roku UPC neponúkala svojím zákazníkom Markízu Krimi.

Podľa UPC išlo o bezprecedentný nátlak, televízia odmieta, že by neúmerne navyšovala poplatky za svoje stanice. Tvrdí, že ponúka transparentné a férové podmienky všetkým operátorom na trhu bez rozdielu a z viac ako 120 prevádzko­vateľov na trhu je UPC jediným, ktorý neprijal ponuku.

„Prijatie požiadavky Markízy o 35 % medziročné zvýšenie platieb za jej stanice by znamenalo výrazné zvýšenie cien pre zákazníkov, čomu sa snažíme zabrániť,“ skonštatoval pred pár dňami hovorca UPC Jaroslav Kolár.

„UPC účtuje za TV balíček od 8,90 až po 40 €, pričom Markíza následne dostáva za šírenie jej kanálov sumu nižšiu než jedno euro, a to aj napriek tomu, že jej kanály prinášajú operátorovi približne štvrtinu zákazníkov,“ hovorí generálny riaditeľ skupiny Markíza Matthias Settele s tým, že transparentné a férové podmienky ponúkajú všetkým operátorom na trhu bez rozdielu.

Obe strany však neustále deklarovali snahu rokovať. Išlo im už doslova o hodiny. Napokon si diváci môžu vydýchnuť. Stanice Markíza, Dajto a Doma tak aj naďalej ostávajú v ponuke operátora UPC a pribudne k nim aj Markíza Krimi.

Generálny riaditeľ skupiny Markíza Matthias Settele hovorí: „Rokovania boli náročné pre obe strany, no dosiahli sme vzájomne prijateľnú dohodu.“

„Môžeme potvrdiť, že sme s vysielateľom TV Markíza podpísali viacročnú zmluvu. Všetky stanice (Markíza, Doma, Dajto, Nova International, Nova Sport1 a Nova Sport2) zostávajú v našej TV ponuke naďalej tak ako doteraz. Markízu Krimi zaradíme do TV ponuky v júli,“ potvrdzuje hovorca UPC Jaroslav Kolár.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #UPC #TV Markíza #vypnutie Markízy