Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: Hosťami budú prezidentka Čaputová aj minister obrany Naď

Prinášame prehľad tém a hostí vo víkendových politických diskusiách v RTVS, na Markíze a TA3.

18.02.2023 00:00
Zuzana Čaputová Foto: ,
Prezidentka Zuzana Čaputová.
debata (3)
vreskot Čítajte aj Február s HBO Max: Najnovší Vreskot s hviezdou Wednesday, ale aj krutý film o Diane

Igor Matovič do chce zaviesť 500-eurovú odmenu za účasť vo voľbách či skresať platy poslancov na priemernú mzdu. Prezidentka Zuzana Čaputová hovorí o chaose v parlamente a politických lídrov vyzvala, aby legislatívnu „smršť“ zastavili alebo aby sa dohodli na skoršom termíne predčasných volieb. Odvolaný premiér Eduard Heger takisto kritizoval situáciu v parlamente a lídrom strán pripomenul pravidlá predvolebnej kampane, na ktorú slúžia peniaze strán, nie štátu.

Poslanci parlamentu však ani na štvrtýkrát neotvorili mimoriadnu schôdzu iniciovanú Smerom k zmene termínu predčasných volieb a neboli uznášaniaschopní ani v piatok. Šéf SaS Richard Sulík zatiaľ trvá na pôvodnom septembrovom termíne.

Od ruskej invázie na Ukrajinu uplynie 24. februára už rok. Slovensko patrí ku krajinám, ktoré pomohli svojmu susedovi nielen prichýlením utečencov, ale najnovšie je na stole možnosť poskytnúť Kyjevu stíhačky MIG-29. A témou bude aj vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, od ktorej uplynie v utorok, 21. februára, päť rokov.

rtvs, mlynská dolina Čítajte aj Poslanci prelomili veto prezidentky, koncesie sú minulosťou. Čo to znamená pre RTVS?

Prvýkrát v tomto roku prijala pozvanie do politickej diskusie prezidentka Zuzana Čaputová. V Sobotných dialógoch na Rádiu Slovensko a vo vysielaní :24 bude o aktuálnej politickej situácii hovoriť s moderátorkou Martou Jančkárovou.

V nedeľu budú hosťami relácie V politike dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) a poslanci Juraj Krúpa (SaS), Peter Kmec (Hlas-SD) a Tomáš Valášek (PS). Aj o vojenskej pomoci Ukrajine s nimi bude diskutovať Richard Dírer.

O 5 minút 12 sa v dueli stretnú podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš. Diskutovať budú aj o predvolebných pohyboch na politickej scéne. Reláciu moderuje Marek Makara.

Do Na telo prídu diskutovať Michal Šipoš (OĽaNO), Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a Michal Šimečka (PS). Relácia prinesie exkluzívne aj aktuálny prieskum dôveryhodnosti jednotlivých lídrov politických strán vrátane prezidentky, premiéra a predsedu parlamentu. Moderuje Michal Kovačič.

Najsledovanejšie diskusie uplynulého týždňa

Uplynulú nedeľu, 12. februára 2023, si pozíciu najsledovanejšej politickej relácie opäť obhájilo Na telo televízie Markíza. Diskusia, v ktorej sa prvýkrát stretli dočasne poverený premiér Eduard Heger a bývalý premiér Peter Pellegrini (Hlas-SD) si v komerčnej cieľovej skupine 12–54 pripísala vysokú sledovanosť 7 % aj podiel na trhu 30,2 %. K obrazovkám pritiahla 487-tisíc divákov v univerzálnom publiku 12+.

Reláciu O 5 minút 12 s Petrom Pčolinským, Jurajom Krúpom a Richardom Takáčom sledovalo na Jednotke 342-tisíc divákov a ďalších 76-tisíc si ju pozrelo na spravodajskom kanáli :24. V politike s Milanom Krajniakom a Ladislavom Kamenickým na TA3 sledovalo 208-tisíc divákov. Duel Romana Mikulca a Márie Kolíkovej si v relácii Na hrane pozrelo na TV JOJ, vo štvrtok 16. februára, 230-tisíc divákov.

Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA, dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo