Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Davy pred palácom aj obrazovkami. Platinový koncert pre kráľovnú priniesol BBC rekord

S prejavmi vystúpili aj princ Charles a princ William.

09.06.2022 07:16
Britain Platinum Jubilee Foto: ,
Vojvodkyňa Kate, princezná Charlotte, prince George a princ William v hľadisku počas koncertu, ktorý sa konal pred Buckinghamským palácom v Londýne v sobotu 4. júna.
debata

V priemere 11,2 milióna ľudí v Spojenom kráľovstve sledovalo na televíznej stanici BBC One sobotňajší koncert pred Buckinghamským palácom – sídlom britskej kráľovnej Alžbety II. v Londýne.

Na slávnostnom podujatí venovanom 70. výročiu panovníčkinho nástupu na trón vystúpili hviezdy ako Diana Ross, George Ezra, Queen a Adam Lambert, Rod Stewart, Hans Zimmer, Alicia Keys, Nile Rodgers, Andrea Bocelli či Duran Duran.

S prejavmi vystúpili aj princ Charles a princ William. Kráľovná, ktorá v apríli oslávila svoje 96. narodeniny, sa na podujatí nezúčastnila. Štvordňové oslavy sa zavŕšili pouličnými sprievodmi v celej krajine.

Podujatie s účasťou kráľovskej rodiny v publiku prinieslo verejnoprávnej spoločnosti BBC najvyššiu sledovanosť v tomto roku. Rekordom bolo 13,4 milióna divákov pri obrazovkách. Informovala o tom samotná BBC.

Na koncert sa dostalo 22-tisíc držiteľov špeciálnych vstupeniek, pričom 10-tisíc z nich bolo poskytnutých verejnosti. Ďalšie desaťtisíce ľudí sa zhromaždili v blízkom okolí.

Sledovanosť sobotňajšieho večerného podujatia prekonala mnohé iné nedávne významné podujatia – májová Pesničková súťaž Eurovízie i kráľovnino vianočné posolstvo z vlaňajšieho decembra sledovalo na stanici BBC One priemerne 8,9 milióna divákov.

BBC ďalej uviedla, že na mediálnom trhu v Spojenom kráľovstve mala 74,3-percentný podiel. „Platinum Party at the Palace (oficiálny názov podujatia) bol na BBC One zatiaľ najsledovanejším programom roka,“ dodala verejnoprávna spoločnosť vo vyhlásení. Koncert naživo vysielali tiež BBC Radio 2 a BBC iPlayer.

Fínsko MS2022 Hokej štvrťfinále Fínsko Slovensko Čítajte aj Májové obrazovky ovládol hokej. Ktoré programy mu dokázali konkurovať a ktoré prepadli?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BBC One #sledovanosť TV