Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Srdcia Slovákov bijú v rytme hokeja. Dianie vo Fínsku približujú divákom aj tieto dve ženy

Už niekoľko dní bijú srdcia Slovákov v rytme hokeja. Dianie na majstrovstvách sveta vo Fínsku približujú divákom z obrazoviek verejnoprávnej RTVS aj dve športové reportérky, Oľga Konečná a Barbora Žiačiková.

18.05.2022 07:00
RTVS, MS v hokeji 2022 Foto:
Hokejová spravodajská úderka RTVS: (zľava) riaditeľ Sekcie športu a komentátor Matej Hajko, športová moderátorka Oľga Konečná, komentátor Pavol Gašpar, reportérka Barbora Žiačiková, bývalí hokejoví reprezentanti Vladimír Országh a Boris Valábik, ktorí aktuálne pôsobia ako experti RTVS.
debata

Novinkou oproti minulosti je, že RTVS ponúka prenosy aj sprievodné relácie z majstrovstiev sveta (MS) prostredníctvom stanice :Šport. Hokejovým fanúšikom postupne ponúka všetkých 64 zápasov, pričom naživo sa dostáva do vysielania 34 priamych prenosov.

Zvyšných 30 zápasov v základných skupinách, ako aj štvrťfinálové duely, ktoré sa hrajú súbežne, ponúka športový kanál zo záznamu po skončení priameho prenosu.

Informácie zo šampionátu sprostredkúvajú okrem mužskej zostavy aj dve ženy, ktoré divákom telerozhlasu nie sú neznáme.

Martin Fehérváry Čítajte aj Žiadna panika, odkazujú hráči. Ale nie je to podľa našich predstáv

Športová redaktorka a moderátorka Oľga Konečná (predtým Hamadejová) sa divákom prihovára z bratislavského štúdia spolu s Borisom Valábikom. V jej prípade ide o prvé väčšie stretnutie s hokejom.

Bývalá basketbalistka sa už počas štúdia žurnalistiky rozhodla zamerať výhradne na športovú žurnalistiku. Aké sú jej spomienky na legendárne hokejové majstrovstvá spred 20 rokov v Göteborgu, odkiaľ sa naši chlapci vrátili so zlatom? Pozrite si video:

Video

Atmosféru z Fínska sprostredkúva divákom priamo zo štadiónov reportérka Barbora Žiačiková, ktorá sa venuje hokejovému spravodajstvu už dlhšie.

Čítajte viac na ďalšej strane.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2022 v hokeji #Fínsko 2022