Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Veľká noc na RTVS: Bohatý duchovný program, ale aj obľúbené zábavné relácie

Dvojka

Veľkonočné vysielanie na Dvojke bude tento rok v znamení premiér. Diváci sa môžu tešiť na animované novinky pre detských divákov, nové dokumenty, koncerty, ale aj premiérové filmy.

Zelený štvrtok prinesie do vysielania Dvojky nový animovaný seriál RTVS Jakub a Flip. Každý deň od štvrtka sa o 18:30 detskí diváci môžu tešiť na dobrodružstvá chlapca Jakuba, ktorý sa v sprievode svojho nakresleného kamaráta Flipa dostáva do rôznych fantastických krajín, v ktorých zisťuje, ako chrániť naše životné prostredie. Deti poteší aj premiéra animovaného filmu RTVS Mimi a Líza: Záhrada, ktorý Dvojka ponúkne na Veľkonočnú nedeľu o 18:40.

V rámci premiérovej dokumentárnej tvorby RTVS sa diváci môžu tešiť na trojdielnu dokumentárnu sériu o divokej prírode Národného parku Poľana – Divoká Poľana. Prvú časť s podtitulom Poľanský jeleň uvidia diváci už na Bielu sobotu o 20:10 na Dvojke. Hlavným hrdinom dokumentárnej série je poľanský jeleň a jeho život počas štyroch ročných období. Na Veľkonočný pondelok o 9:20 ponúkne Dvojka novú a zároveň záverečnú časť dokumentárnej série o motýľoch Slovenska – Motýle Slovenska: Mestá a záhrady.

Veľkonočnú premiéru bude mať projekt Stanislava Štepku, ktorý vytvoril so synom Jurajom a je poctou výnimočnej osobnosti Radošinského naivného divadla pani Kataríne Kolníkovej k storočnici jej narodenia. Pošta pani Kolníkovej je filmovým zostrihom korešpondencie medzi pani Kolníkovou, ktorá komentuje situáciu v nebi a Stanislavom Štepkom, hodnotiacim udalosti súčasného sveta. Dvojka ju zaradila do vysielania na Veľkonočnú nedeľu o 20:10.

Počas veľkonočného víkendu nebude vo vysielaní Dvojky chýbať ani hudba. V sobotu o 22:55 sa diváci môžu tešiť na premiéru koncertného záznamu Mosty Gesharim: EWA FARNA z Liptovského Mikuláša. Veľkonočná nedeľa bude patriť vážnej hudbe a premiére koncertu Carmina Burana o 22:50. Takmer 200 umelcov sa stretne na jednom pódiu v mimoriadnej produkcii pod holým nebom a ponúkne dielo skladateľa Carla Orffa, ktoré patrí k monumentálnym počinom hudby 20. storočia. Výnimočný koncert, ktorý ocenia hudobní znalci a aj tí, ktorí sa s vážnou hudbou iba zoznamujú, zaznie v podaní Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu pod taktovkou šéfdirigenta SOSR Ondreja Lenárda, Slovenského filharmonického zboru, Bratislavského chlapčenského zboru a sólistov.

Večer Veľkonočného pondelka bude patriť dvom zahraničným filmovým premiéram. O 20:15 odvysiela Dvojka filmový záznam predstavenia legendárnej rockovej opery kráľa hudobného divadelníctva Andrewa Lloyd Webbera Jesus Christ Superstar, po ktorom sa diváci môžu tešiť na komediálnu drámu ocenenú štyrmi Oscarmi – Birdman so začiatkom o 22:00.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Veľká noc