Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Americké komediálne hviezdy a vojna na Ukrajine: Podporu vyjadrili Simpsonovci aj známa šou

28.02.2022 06:00
debata

Producenti kultového animovaného seriálu Simpsonovci prejavili solidaritu s Ukrajinou. V kresbe Matta Groeninga – otca Simpsonovcov, ktorá vďaka sociálnym médiám obletela celý svet, držia piati členovia známej kreslenej rodinky ukrajinské vlajky. Tie farebne ladia s výzorom Marge Simpsonovej, ktorá svojou žltou pokožkou a modrými vlasmi prirodzene komunikuje s témou.

SLEDUJTE OVERENÉ SPRAVODAJSTVO O UKRAJINE NA PRAVDA.SK: Boje pokračujú, zásah dostali ropný terminál aj plynovod

Mnohí fanúšikovia známych postavičiek žijúcich v americkom mestečku Springfield a objavujúcich sa na obrazovkách od roku 1989, tento počin tvorcov privítali na sociálnych sieťach s nadšením.

Jeden z nich uviedol: „V minulosti: Ukrajinské rána s novými časťami Simpsonovcov. Teraz: Ďalšia epizóda Simpsonovcov s ukrajinskými ránami“. Objavili sa ale aj kritické komentáre, ktoré obviňujú verejnosť a lídrov, že sa o tému zaujímajú až teraz, hoci v Donbase sa prelieva krv už dávno.

Saturday Night Live s mrazivou pesničkou

Aj známa šou Saturday Night Live (SNL) vzdala v sobotu hold Ukrajine. Satirická skečová šou mala nezvyčajný úvod. Herečky Kate McKinnonová a Cecily Strongová, ktoré sú stabilné členky SNL, sa na scéne objavili v tmavom oblečení a s vážnym výrazom sa postavili pred nápis Kyjev (Kyiv), vytvorený z horiacich sviečok.

Spoločne uviedli ukrajinský tradičný ľudový zbor Dumka z New Yorku, ktorý zaspieval skladbu Modlitba pre Ukrajinu. Osemnásť členov zboru spievalo v kostýmoch s tradičnými výšivkami minútovú emotívnu pieseň v úvode prestížneho programu, vysielaného naživo na stanici NBC.

Na účte programu na twitteri mala skladba už niekoľko hodín po zverejnení viac ako milión videní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Simpsonovci #Saturday Night Live #vojna na Ukrajine