Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Obrazovkám stále vládne Vilo Rozboril, RTVS sa musela zmieriť s prepadmi

Neskoré jesenné víkendové večery postupne poznajú svojich víťazov a porazených. Čoskoro sa však všetko zmení a objaví sa vianočná vysielacia štruktúra.

05.12.2020 07:00
nové bývanie, noc nádejí, v siedmom nebi, Foto:
Minulý víkend kraľovalo obrazovkám magazín Nové bývanie, V siedmom nebi, charitatívny program na RTVS nedokázal konkurovať komerčným staniciam.
debata (1)

Minulý víkend bol zaujímavý z viacerých dôvodov. Markizáckej Farme ešte viac rastie sledovanosť, pričom zvedavosť divákov je väčšia, keďže dvanásta séria obľúbenej reality šou sa blíži k svojmu veľkolepému záveru. Minulotýždňový piatkový duel sledovalo až 464-tisíc divákov. Na Jednotke stabilne boduje Milujem Slovensko, ktoré má vybudovanú neoblomnú divácku základňu, opäť si ho pustilo 415-tisíc Slovákov.

Takto pred týždňom RTVS zaradila do vysielania charitatívny event Noc nádejí, ten si pozrelo iba 256-tisíc divákov. Ten, kto by čakal, že nasledujúca Pumpa napraví reputáciu sobotnému večeru, tak sa mýli. Slabý predskokan stiahol na dno aj najväčší komediálny hit televízie v rámci tejto jesene. Tú pozeralo 255-tisíc divákov, kým týždeň predtým to bolo neuveriteľných 430-tisíc.

Na Markíze v rovnaký večer sa vysielala filmová premiéra Hunter Killer: Neviditeľný zabijak, tá si pripísala 22% podiel na trhu pri 361-tisícovom publiku, Uhorčík na Jojke uhral 14% podiel na trhu.

Až nedeľný večer ukázal, kto vládne víkendovým obrazovkám. Je to Jojka a jej rodinná relácia V Siedmom nebi. Tú minulý týždeň sledovalo až 466-tisíc divákov, dosiahla tak výbornú 10% sledovanosť a 22,1% podiel. Lídrami trhu boli tradične aj popoludňajšie magazíny na Jojke, Nové bývanie si tentokrát vyslúžilo 9% sledovanosť a 22% podiel.

Pomerne rozpačito bola uvedená miniséria Herec na RTVS. Žánrovo ojedinelý počin u nás rebríčky sledovanosti nezbúral. Záverečnú tretiu časť sledovalo iba 214-tisíc divákov, rovnako ako druhú. Najviac získala prvá časť, ktorú videlo 230-tisíc Slovákov.

V stredu odvysielala Jojka ďalšiu filmovú premiéru, tentokrát komédiu Posledná aristokratka a zabodovala. Film sa stal najsledovanejším nespravodajským programom dňa sa z ponuky všetkých slovenských televízií, nenechalo si ho ujsť až 521-tisíc divákov a komédia dosiahla skvelú 11,2% sledovanosť a 26,9% podiel na trhu (CS 12+). Divákmi aj kritikmi oceňovaný film tak zožal úspech aj pri svojej slovenskej televíznej premiére, bol lídrom trhu vo všetkých relevantných cieľových skupinách. Najsilnejšou boli diváčky v CS 45–54, ktoré dosiahli bezkonkurenčnú, až 22,5% sledovanosť a podiel až 42,7%. Mužská časť publika v tejto cieľovke takisto vysoko nadpriemernú sledovanosť 17,3% a 36,6% podiel na trhu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #sledovanosť #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza #televízny reštart