Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jeseň na Markíze: Čaká divákov veľkolepý reštart vysielania po koronakríze?

Leto je iba vo svojej polovici, avšak slovenské televízie sa už niekoľko týždňov pripravujú na návrat do normálu. A nakrúcať sa vo veľkom bude aj počas nadchádzajúcich mesiacov. Musia sa dobehnúť resty z jari a popritom už nabehnúť na štandardný režim spred koronakrízy.

22.07.2020 07:00
markíza, televízia markíza, logo, markíza, Foto:
Televízia Markíza naznačila skladbu jesenných formátov. Kompletný program sa však ešte stále kreuje.
debata

Televízia Markíza pripravuje plnohodnotný reštart, keďže počas koronakrízy stiahla všetky premiéry, okrem Superstar. Jej jarná vysielacia štruktúra sa začiatkom marca úplne rozsypala.

Z programu sa vytratili oba nové jarné seriály Červené pásky a Pán profesor, ktoré mali byť pilierom tejto fázy televíznej sezóny. Televízia stihla odvysielať dve, respektíve tri časti, aby ich následne stiahla. Ešte predtým dostala stopku, po dvoch častiach, ôsma séria Susedov, vytratila sa Horná Dolná, svoju premiéru vôbec nestihli nové časti zábavnej šou 2 na 1. Prehodnotilo aj nasadenie akvizičných seriálov a filmových premiér.

Priestor dostalo rozšírené spravodajstvo, ktoré, pochopiteľne, lámalo rekordy sledovanosti, špeciálne večerné diskusie a najmä reprízy starých formátov. Televízia z ekonomických dôvodov stiahla všetko, čo mohla. Diváci sa museli zmieriť s tým, že zvyčajne programovo bohatá jar bola tento poriadne diétna.

To však nebude platiť o nadchádzajúcej jeseni, ktorá má byť po polročnej vynútenej pauze už štandardná, teda plná premiér a žiadnych provizórnych riešení. Markíza však ešte stále len veľmi opatrne hovorí o skladbe programov. V mnohom však môže prekvapiť. Ten, kto by čakal, že sa od septembra vrátia programy, ktoré sa mali objaviť na jar, tak sa ho čaká nemilé prekvapenie.

Je evidentné, že po niekoľkomesačných suchotách nepotrebuje a nechce Markíza riskovať žiadne výkyvy v sledovanosti, ale potrebuje stávky na istoty. Zrejme preto v podstate zopakuje scenár z minulého roka, keď vtedajšia vysielacia štruktúra založená na podvečerných Oteckoch, Farme, Extrémnych premenách alebo Hornej Dolnej stabilne dosahovala nadpriemerné výsledky. Tento rok, podľa prvých potvrdených informácii, sa ponesie v totožnom duchu.

„Štarty jesenných programov sú podmienené aktuálnou situáciou v krajine v súvislosti s koronakrízou. Predpokladom na výrobu a vysielanie programov sú priaznivé podmienky z pohľadu bezpečnosti pri nakrúcaní. Okrem všeobecne platných pravidiel Markíza prijala aj vlastné prísne hygienické pravidlá s detailnými bezpečnostnými opatreniami. Hneď ako dokončíme prípravy v našich štúdiách a natáčacích lokalitách, budeme schopní zodpovedne obnoviť výrobu jednotlivých programov. Nevieme potvrdiť presné dátumy, ale výroby budeme zrejme spúšťať postupne počas leta, jeden projekt za druhým,“ potvrdil pre Pravdu Lukáš Kočišek, PR manažér Markízy.

„Ak sa všetky podmienky splnia, tak budeme môcť v jesennej sezóne potvrdiť návrat reality šou Farma, tretej série úspešného seriálu Sestričky, nových častí reality šou o chudnutí Extrémne premeny Slovensko, denného seriálu Oteckovia a zrejme aj komediálneho seriálu Horná Dolná. K ostatným formátom, vrátane prerušených seriálov Pán profesor a Červené pásky, sa zatiaľ nevieme vyjadriť,“ uzavrel Kočišek.

Vyzerá to tak, že viaceré formáty si budú musieť na svoju opätovnú premiéru poriadne dlho počkať a televízie s nimi vyrukuje opäť na jar 2021. Pravdou však je, že ide o prvý nástrel jesennej vysielacej štruktúry, ktorá sa stále kreuje a veľa vecí ešte do septembra môže byť inak.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus #koronakríza