Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Šéfka spravodajstva ta3: Ponúkneme predvolebnú šou, akú poznáme z amerických volieb

Televízia ta3 pre divákov pripravuje 35 predvolebných duelov.

07.08.2023 00:00
zuzana martináková, ta3, Foto:
Riaditeľka spravodajstva a publicistiky Televízie ta3 Zuzana Martináková.
debata (8)

Slovensko čakajú 30. septembra predčasné parlamentné voľby. Spravodajské televízie ich budú podrobne mapovať, prinášať predvolebné prieskumy preferencií, diskusie s kandidátmi, ale tiež nové relácie. Čo všetko pre divákov pripravujú, sme sa opýtali všetkých troch slovenských spravodajských televízií.

Dnes nám odpovedá riaditeľka spravodajstva a publicistiky televízie ta3 Zuzana Martináková.

Dárius Haraksin Čítajte rozhovor Šéf JOJ 24: Voľby budú o emóciách, voliči sa potrebujú zorientovať, kto za koho "kope"

Ako sa televízia ta3 pripravuje na predčasné voľby?

Každé voľby sú dôležité a sú odrazom stavu našej spoločnosti, nás všetkých. Pre spravodajskú televíziu s takou dlhou tradíciou sú voľby vrcholnou udalosťou a tomu zodpovedá aj príprava a nasadenie celého tímu. V ta3 sa môžeme oprieť o viac ako 20 ročné skúsenosti, čo nám dáva veľkú výhodu, na druhej strane je to aj obrovský záväzok.

Prvýkrát budeme vysielať voľby z nového štúdia s niekoľkými inováciami. Diváci budú mať komplexné informácie, pretože im poskytneme najväčší volebný prehľad, aby sa mohli zodpovedne rozhodovať. Budeme mať najviac volebných diskusií s kandidátmi jednotlivých politických strán.

parlament, hlasovanie, predčasné voľby, zmena ústavy, sála Čítajte aj Predčasné voľby: Regulátor stanovil pravidlá, pre RTVS platia iné povinnosti ako pre komerčné televízie

Čo prinesiete divákom? Ktoré relácie budú ťažiskové?

Pripravili sme projekt, ktorý nám schválila Rada pre mediálne služby. Od 11. septembra budeme v Téme o 9.30, 12.30 a 19.50 hod. vysielať duely kandidátov v nasledovnom modeli: Vyžrebujeme dvojice kandidátov, ktorí sú na kandidátkach politických strán umiestení do 8. miesta. Pôjde o 10 politických subjektov, ktoré podľa posledných prieskumov majú najvyššie preferencie. Diskusné súboje vyžrebovaných dvojíc budú moderovať Peter Bielik, Richard Dírer, Braňo Král, Diana Štrusová a Rasťo Iliev. Spolu pôjde o 35 atraktívnych duelov.

Všetky debaty vyvrcholia 25. a 26. septembra diskusiami s lídrami politických strán. V záverečnej Superdebate, 26. septembra, sa stretne pravdepodobne 5 lídrov najsilnejších strán za účasti divákov. Ponúkneme predvolebnú šou, akú poznáme z amerických volieb.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #TV TA3 #politické relácie #predčasné voľby 2023