Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Neuveriteľné: Seriál, ktorý sledoval celý svet, by sa mal vrátiť. Hlavný hrdina v ňom odmieta hrať

Tak tento seriálový návrat by čakal v súčasnosti len málokto.

28.11.2023 06:00
prison break, michael scoffield, Foto:
Herec Wentworth Miller ukončil kariéru pred rokmi. Do Prison Breaku sa odmieta vrátiť.
debata (1)
dunaj, Čítajte aj Dramatický boj o život Kláry, Svarinská podala strhujúci výkon: Dunaj dorovnal divácky rekord

Prison Break alebo Útek z väzenia bol seriálový fenomén, ktorý ovládol televízny obrazovky po celom svete pred 18 rokmi. Slovensko nebolo výnimkou, u nás ho uviedla televízia JOJ. Prvá séria bola doslova zjavením, originálny príbeh o obetavom bratovi, ktorý sa nechal zavrieť do prísne stráženej väznice a nechá si potetovať celé svoje telo s plánom úteku, len aby zachránil svojho brata, milovali milióny divákov.

Iliev Čítajte aj Iliev z ta3 prvýkrát o svojej novej relácii: Energiu už nechcem míňať na politikov

Avšak, ako to už tak býva, prvotný megaúspech mal za následok, že televízia FOX si vypýtala od tvorcov pokračovanie. A razom pôvodná idea, ktorá mala vystačiť na obmedzený čas sa musela neúmerne natiahnuť a prišli prvé problémy, odliv sledovanosti, tvrdá kritika a napokon čoraz slabší príbeh. Seriál sa končil v roku 2009 po vyčerpanej štvrtej sérii. Napokon sa ešte nakrútil záverečný rozlúčkový film. Nebol to však koniec.

karol farkašovký Čítajte aj Ďalší bývalý moderátor Markízy je na srandu: Vyrobil vianočný hoax o chlebe s masťou a cibuľou

Roky plynuli a prišiel trend revivalov starých seriálov. Prison Break bol medzi prvými, kto naskočil na túto vlnu. A tvrdo narazil. Mnohé seriály mali to šťastie a podarilo sa im nakrútiť zaujímavé pokračovanie po rokoch, v prípade Prison Breaku to tak nebolo. Piata séria mala premiéru na jar 2017 a veľa vody nenamútila. A práve tento fakt bol posledným klincom do rakvy pre námet, ktorý kedysi bol obrovským hitom.

Ubehlo ďalších šesť rokov a Prison Break opäť ožíva. Streamovacia služba Hulu oznámila, že oficiálne pracuje na novej verzii seriálu. Ak všetko pôjde dobre, diváci by ju mohli vidieť už v závere budúceho roka, respektíve v roku 2025. V tomto prípade pôjde o úplný reštart celého námetu a nedá sa očakávať návrat pôvodných hercov. Už len samotný hlavný predstaviteľ Michaela Scofielda, herec Wentworth Miller, sa rázne dištancoval od návratu pred kamery.

Po neúspechu piatej série Prison Breaku v roku 2017 vyhlásil, že skončil so seriálmi a hraním a odvtedy sa v žiadnom projekte neobjavil.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Prison Break