Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na Netflixe vystrelil nečakaný seriál: Je však len pre silné povahy

Milé gesto, ktoré by sme mohli označiť za čin dobrej vôle, sa zmenilo na spletitý príbeh prenasledovania a hrozby.

26.04.2024 13:47
Baby Reindeer, Netflix Foto:
debata

Nečakaný úspech prišiel ako blesk z jasného neba. A práve takto búrlivo vtrhol do sveta streamingovej zábavy seriál Baby Reindeer. Táto séria si na Netflixe okamžite získala pozornosť divákov.

Zásluhu na tom má Richard Gadd, britský komik so zmyslom pre drámu, ktorý v siedmich dieloch dokázal zhmotniť svoje osobné skúsenosti a premeniť ich na niečo viac ako len sériu televíznych epizód. Seriál nás vtiahne do sveta muža, ktorého drobná láskavosť otvorila dvere do nočnej mory.

Milé gesto, ktoré by sme mohli označiť za čin dobrej vôle, sa zmenilo na spletitý príbeh prenasledovania a hrozby. Richard, ktorý si zarábal v kluboch ako komik a dni trávil za pultom ako barman, ponúkol staršej žene šálku čaju. Zo súcitu s ňou začal flirtovať ale určite nečakal, že ho žena začne prenasledovať na každom kroku.

Baby Reindeer diváka neprestajne vťahuje do svojej spletitej intrigy a hlbokých psychologických portrétov postáv. Netflix seriál vydal už 11. apríla, na prvý pohľad však veľmi nezahviezdil. Viac pozornosti si získal až minulý týždeň, kedy sa objavil medzi najslepdvanejšími seriálmi.

Dnes sa Baby Reindeer pýši pozíciou na vrchole rebríčkov v niekoľkých desiatkach krajín po celom svete. Jeho úspech nie je len v diváckom ohlase, ale aj vo vyjadreniach kritikov. Portály ako ČSFD a Rotten Tomatoes odmenili sériu vysokými skóre.

Tento odvážny a nekompromisný kúsok zábavy nie je pre slabé povahy. No tých, čo sa odvážia vkročiť do jeho temného sveta, čaká zážitok ako žiadny iný. Baby Reindeer je výnimočným prírastkom do katalógu Netflixu a dôkazom, že aj v dobe masovej produkcie existuje miesto pre originálny a hlboký výtvor.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Baby Reindeer