Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka mimo seriálového zápolenia o diváka: Jej najnovší seriál je na druhej koľaji

Jarná sezóna sa Jojke rozhodne nevyvíja podľa predstáv. Jej seriály sú na okraji diváckeho záujmu. To platí aj o najnovšom prírastku.

03.04.2024 06:00
Vytoč môjho agenta, Adamovská, Medvecká Foto:
Zlata Adamovská (vľavo), Taťjana Medvecká (vpravo) a ich agenti v podaní Kryštofa Hádka a Marthy Issovej v seriáli Vytoč môjho agenta.
debata

Nemocnica je na konci životnosti, tá však svojho času bola neprekonateľným valcom, po takmer troch rokoch vo vysielaní má plné právo postupne odísť do televíznej histórie, do ktorej sa zapíše ako jeden z najúspešnejších formátov ostatných rokov. Túto jar Jojka spustila vysielanie druhej série Ivety, ktorá minulý rok valcovala, tento rok je na okraji diváckeho záujmu. To isté platí aj o seriáli Vytoč môjho agenta. Druhá odvysielaná epizóda minulú stredu ešte viac klesla v rebríčku sledovanosti a je ešte nižšie ako Iveta.

V cieľovej skupine 13 – 55 druhá časť česko-slovenská adaptácia hitu z Netflixu dosiahla hrozivo nízky 2,9% rating s 10,5% podielom na trhu. Ide o hlboké podpriemery s prihliadnutím, že ide o stredajší prime-time. Epizódu si pozrelo iba 165-tisíc divákov.

Český seriál so slovenskou koprodukciou bol najprv sprístupnený na streamovacej platforme JOJ Play a až následne smeroval do lineárneho vysielania. Práve toto môže byť dôvod, prečo v klasickom televíznom vysielaní dosiahol nízke výsledky oproti konkurencii. Prvá epizóda odvysielaná v komerčnej cieľovke 13 – 55 uhrala iba 3,2% a 10,7% podiel na trhu. Celkovo si Jojku pustilo iba 197-tisíc divákov.

Príbeh seriálu kombinuje komédiu s drámou. Jeho dej sa odohráva v prestížnej kastingovej agentúre Stein, ktorej vedenie – po nečakanej smrti zakladateľa a šéfa agentúry – prevezmú jej štyria špičkoví agenti. Rýchlo však zistia, že udržať biznis nad vodou a obstáť v neustálom boji s konkurenciou nie je len tak.

Medzinárodnými cenami ovenčený populárny seriál Call my agent, ktorý sa stal obrovským hitom Netflixu, dostal česko-slovenskú verziu pod názvom Vytoč môjho agenta. Seriál je adaptáciou populárnej francúzskej dramedy série Dix pour cent a divákom prináša svet slávy, intríg, nikdy nekončiacej práce a humoru s tímom hereckých agentov a ich náročných klientov.

Televízia Joj na česko-slovenskej adaptácii seriálu spolupracovala s českou televíziou Prima.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #seriál Vytoč môjho agenta