Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Marcinková a Langmajer spolu pred kamerami: Radšej by som sa staral o trávu, ako sa dohadoval s herečkami, hovorí česká hviezda

Herecké hviezdy stvárňuje v seriálovej novinke s nadsádzkou samých seba.

12.03.2024 06:00
Vytoč môjho agenta, Langmajer, Marcinková Foto:
Jiří Langmajer a Gabriela Marcinková v seriáli Vytoč môjho agenta.
debata

Už čoskoro bude mať na televíznych obrazovkách Jojky premiéru česko-slovenská verzia cenami ovenčeného francúzskeho seriálu s názvom Call My Agent. Adaptáciu natočila česká Prima v spolupráci s TV Joj pod názvom Vytoč môjho agenta a obsadila do nej českú a slovenskú hereckú špičku.

Vlny, Pauhofová Čítajte aj Kompromitujúca nahrávka môže zmeniť dejiny. Špionážny triler s Pauhofovou a Maštalírom predstavuje prvé zábery

Seriálová novinka v ôsmich epizódach rozohráva komediálne príbehy z kastingovej agentúry, ktorá zastupuje tie najväčšie české a slovenské herecké hviezdy. Tím štyroch agentov musí zvládnuť náročné potreby hereckých hviezd, neustály boj s konkurenciou a komplikovanými osobnými vzťahmi, ktoré sa často prelínajú do pracovných záležitostí.

Zároveň musí obstáť každý deň v tvrdom konkurenčnom boji, ktorý so sebou prináša množstvo absurdných a komických situácií, rovnako ako dojímavých momentov a skutočných ľudských drám. Hlavné postavy agentov stvárňujú Martha Issová, Kryštof Hádek, Tomáš Maštalír, a Zuzana Kronerová.

Zľava: Zuzana Kronerová, Kryštof Hádek, Martha... Foto: TV JOJ
Vytoč môjho agenta Zľava: Zuzana Kronerová, Kryštof Hádek, Martha Issová a Tomáš Maštalír ako agenti castingovej agentúry Stein v seriáli Vytoč môjho agenta.

Jedinečnosť celého seriálu dopĺňa veľmi zábavný model, v ktorom herecké hviezdy, ktoré agentúra zastupuje, hrajú samých seba. V jednej z epizód sa v tejto role predstaví aj herecké duo Gabriela Marcinková a Jiří Langmajer.

Vášeň a humor

Dej epizódy sa odohráva pri natáčaní filmu výpravného dobového filmu a rieši problematický vzťah hereckých hviezd, ktoré sa na pľaci stretávajú v rolách milencov. Gabriela Marcinková hraje vznešenú aristokratku, ktorá sa zamiluje do svojho sluhu – záhradníka. Toho stvárňuje Jiří Langmajer, ktorý je známy svojimi avantúrami a náruživosťou, s ktorou sa vkladá do milostných scén. Agenti oboch hercov majú obavy, či sa s tým Gabriela dokáže vyrovnať.

Vytoč môjho agenta: Marcinková a Langmajer Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Gabika Marcinková a Jiří Langmajer (vľavo) v...

„V našej epizóde točíme, že točíme. A mňa baví, ako je verne zachytené, ako to chodí na pľaci. Keď sa napríklad pomocný režisér snaží neuraziť herca, ktorý urobil niečo nesprávne, a radšej povie, že majú zle postavené kamery, a tak sa to musí natočiť znovu. Dokonca tu aj štáb vyzerá tak verne, že som chvíľami nevedela, kto je skutočný a kto hrá. Dokonca, keď som sa išla na niečo opýtať skriptky, nespoznala som, že to nie je reálna skriptka, ale komparzistka, ktorá skriptku len hrá. Vyzerali a správali sa neskutočne reálne,“ hovorí s pobavením Gabriela Marcinková, pri ktorej si scenáristi s nadsádzkou zobrali na mušku jej perfekcionizmus.

Jej herecký partner Jiří Langmajer o svojej role dodáva: „Myslím si, že scenáristi zámerne písali to, čo o mne vedia. Niečo som si tam i sám vymyslel. Napríklad repliku, v ktorej sa sám seba pýtam, prečo som sa radšej nestal záhradníkom, pretože by som sa radšej staral o trávu, ako sa dohadoval s herečkami.“

Keď začína byť situácia na pľaci neúnosná a obidve herecké hviezdy hrozia ukončením spolupráce, prichádzajú ich agenti, ktorých úlohou je nájsť spôsob, ako oboch hercov v projekte udržať a pri tom pomôcť aj režisérovi, aby milostné scény pôsobili vášnivo a vierohodne. Snahy nakoniec prinesú ovocie a iskra medzi dvojicou hlavných hrdinov preskočí nielen pred kamerou, čo celú situáciu skomplikuje ešte ďaleko viac.

Seriálová novinka Vytoč môjho agenta bude mať premiéru na TV JOJ v stredu 20. marca o 20:40 hod. Všetkých osem epizód seriálu je už dostupný na streamovacej platforme JOJ Play.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #JOJ play #seriál Vytoč môjho agenta