Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tvorcovia Invalida pripravujú seriál: Osemdielna miniséria chce nadviazať na úspech filmu

Film Invalid bol naozaj výnimočným počinom. Už čoskoro sa zrejme dočkáme osemdielneho seriálu.

23.02.2024 00:00
film invalid 90. roky Foto:
Film Invalid preniesol divákov do divokých 90. rokov, no s nadhľadom otvára témy aktuálne v každej dobe.
debata

Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videopožičovne na každom kroku, záplava rôznych podvodníčkov a začínajúci organizovaný zločin. V divokých 90. rokoch sa odohráva príbeh Laca, údržbára v múzeu, ktorý sa kvôli svojej cholerickej povahe ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste a skončí na vozíku. Čiernu komédiu o nepravdepodobnom akčnom hrdinovi a jeho kolosálnej pomste, ale aj o medziľudských vzťahoch nakrútil režisér Jonáš Karásek.

Producent filmu Maroš Hečko teraz pre Forbes prezradil, že pripravujú ďalší projekt. Pôjde o seriálový prequel, ktorý by mal mať osem častí. Seriál by sme mali vidieť v televízii a hlavnými hrdinami budú dvaja policajti, ktorí sa objavili vo filme.

Invalid Čítajte viac Nestihli ste v kinách tohtoročný slovenský hit? Nevadí, nájdete ho už na Netflixe

Jonáš Karásek sa pri niektorých epizódach posadí na režisérsku stoličku, spolu s Hečkom má produkciu na starosti Peter Veverka. Scenár k minisérii opäť napísal Tomáš Dušička. Niektoré časti seriálu bude režírovať Richard Raiman.

Seriál je zatiaľ vo fáze vývoja, tvorcovia majú pripravený scenár k prvej epizóde. Herecký kasting bude taktiež vychádzať z úspešného filmu. „Vytvárame práve storyline od prvého po ôsmy diel. Dvojica policajtov bude v pilotnej časti predstavená ako nováčikovia, ktorí sa po prvýkrát stretnú,“ povedal Hečko pre Forbes. Policajtov si zahrajú Ivo Gogál a Daniel Fischer. Epizódy budú pozerateľné aj samostatne, mali by do nejakej miery aj vychádzať zo skutočných udalostí 90-tych rokov. Zároveň sa nimi bude tiahnuť istá dejová línia, pretože ich vyvrcholením by mal byť práve úspešný film Invalid.

Do knižnice streamovacej služby Netflix pribudol film Invalid ešte v júli. Snímka mala premiéru v kinách začiatkom februára 2023 a už počas premiérového víkendu si ju spomedzi všetkých – slovenských aj zahraničných filmov – vybralo najviac návštevníkov. Záujem divákov neopadol ani v ďalších týždňoch.

Film plný čierneho humoru o veľkej pomste a nepravdepodobnom hrdinovi si získal naozaj veľkú popularitu. Je tak veľmi pravdepodobné, že sa popularite bude tešiť aj miniséria. Zatiaľ nie je známe, v akej televízii sa naň budeme môcť tešiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #invalid