Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Absolútny divácky ošiaľ graduje s novým rekordom: Keď ide Dunaj, Slovensko sedí pri televízoroch

Piata séria Dunaja je pre Markízu totálnym diváckym triumfom.

13.02.2024 06:00
Dunaj, Foto:
Markizácky Dunaj má na konte nový divácky rekord.
debata (9)

Seriál Dunaj, k vašim službám sa teší neustále rastúcemu diváckemu úspechu a na konto si pripísal ďalší rekord. Vyhrotený príbeh a zápletky najnovšej série sú pre divákov magnetom. V utorok 6. februára 2024 si ho v cieľovej skupine 13 – 55 vychutnal absolútne najvyšší počet divákov od jeho štartu v januári 2023. Zároveň sa v oboch hlavných cieľových skupinách stal suverénne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

Piata epizóda 5. série Dunaja v komerčnej cieľovej skupine 13 – 55 dosiahla doposiaľ rekordný rating 9,8% a zároveň dorovnala tretí najvyšší podiel na trhu 29,9% v rámci všetkých doterajších sezón tohto diváckeho megahitu. Nemocnica na Jojke uhrala v rovnakej cieľovke 15,3% podiel na trhu, český seriál Miesto zločinu České Budějovice na Jednotke RTVS zostal učupený s 6,6% a 8% podielom na trhu.

Spomínaná epizóda pritiahla k obrazovkám až 558-tisíc divákov starších ako 12 rokov, a v tejto univerzálnej cieľovej skupine tak dorovnala doterajší rekord, ktorý si drží epizóda z utorka z 28. novembra 2023. V čase vysielania Dunaj zasiahol dokonca až 692-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Druhým najsledovanejším nespravodajským programom utorka sa v oboch hlavných cieľových skupinách stala podvečerná Mama na prenájom, ktorá si pripísala rating 6,2% a trhový podiel 24,7% v cieľovej skupine 13–55. Epizódu si pozrelo 381-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania mala Mama na prenájom dosah na 469-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). V oboch hlavných cieľových skupinách tak v rebríčku sledovanosti predstihol nielen konkurenčnú šou Bez servítky, ale aj večerný seriál Nemocnica.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #seriál Dunaj k vašim službám