Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Všimli ste si, že budete platiť viac? Ďalšia streamovacia služba nenápadne zdražela

Po novom si priplatia aj predplatitelia Amazon Prime Video.

05.02.2024 10:58
televízia, ovládač Foto:
Ilustračné foto.
debata

Slováci si priplatia za služby ďalšej streamovecej služby – tentokrát zdražuje Amazon Prime Video. K tomuto kroku neposkytol Amazon takmer žiadne informácie, zákazníkom len prišla stručná SMS s textom, že po novom budú mesačne platiť 6,99 eura za mesiac. Táto informácia je už aj na stránke. Doteraz služba stála len 5,99 eura za mesiac.

Amazon tiež nedávno oznámil, že zákazníci v ich obsahu uvidia viac reklám. Ak ich vidieť nechcú, budú si musieť priplatiť. Netflix a Disney+ tiež k tejto možnosti pristúpili, avšak spravili to naopak – vymysleli zľavnené ponuky s reklamami a štandardné predplatné bez reklám zostalo bez zdraženia. Reklamu zatiaľ v Európe vidia len zákazníci z Veľkej Británie a z Nemecka. Ďalej by mali nasledovať Taliani, Španieli a Francúzi.

netflix Čítajte viac Netflix sľubuje neskutočný rok 2024: Takto bude vyzerať druhá séria Squid Game či návrat Cameron Diaz

Minulý rok výrazne zdražela služba Apple TV+. Tí však zdraželi rovno o 3 eurá, z pôvodných 6,99 eura na 9,99 eura mesačne.

Aj za predplatné Netflixu si diváci už čoskoro priplatia. Pri jednom type predplatného by dokonca malo ísť o zdraženie o 70 %.

Po novom by mali byť ceny nasledovné: 5,99 eura za predplatné s reklamou, 13,49 eura za štandardné predplatné (HD) a 19,99 eura za prémiové predplatné (4K) – v prípade prémiového plánu tak hovoríme o zdražení o takmer 70 %. Pre Slovensko však zatiaľ nebolo zdražovanie oznámené.

Finančná správa Netflixu naznačila, čo môžeme od platformy očakávať – služba plánuje pokračovať v licencovaní obsahu tretích strán ako napríklad od Disney+, HBO Max či SkyShowtime. Tieto služby sú totiž na rozdiel od Netflixu zadĺžené a radi mu poskytnú svoj obsah. Na Netflixe by sa čoskoro mali objaviť napríklad všetky série seriálu Sex v meste, ktorý bol doteraz dostupný len na HBO Max.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon