Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Správa, ktorú asi čakal len málokto: Obľúbený seriál medzi Slovákmi to má zrátané

Obľúbili ste si Dobrého doktora? Tak vedzte, že jeho televízna púť sa čoskoro skončí.

04.03.2024 06:00
good doctor, dobrý doktor, the good doctor,... Foto:
Dobrý doktor ukončí vysielanie so siedmou sériou.
debata

Je to tak. Televízia ABC prekvapujúco oznámila, že pripravovaná siedma séria bude pre Shauna Murphyho definitívne posledná. Rozhodnutie je o to smutnejšie, že nová sezóna bude extrémne skrátená oproti ostatným. Všetko je spôsobené štrajkom hercov a scenáristom, ktorý trval od apríla do októbra minulého roka. Pôvodne siedma séria sa mala začať nakrúcať v lete minulého roka a vysielať sa mala začiatkom októbra. Produkcia však bola ochromená a zábavný priemysel v USA sa zastavil.

Kamery sa znova rozbehli v decembri a prvá epizóda siedmej série bude mať premiéru už 20. februára. Predpokladá sa, že siedma séria bude mať maximálne desať epizód a vygraduje v máji, teda na konci televíznej sezóny 2023/2024, ktorá v podstate neexistovala kvôli štrajku. Všetko sa dostane do normálu až na jeseň tohto roka, keď lineárne televízie znova nabehnú na štandardný vysielací režim.

Jediným pozitívom o ukončí Dobrého doktora je fakt, že tvorcovia od začiatku pracujú s tým, že musia príbeh ukončiť, hoci s veľmi malým počtom epizód. Dôvodom ukončenia produkcie je aj fakt, že sledovanosť postupne klesá, ale najmä vypršanie zmlúv hlavných hviezd na čele s Freddiem Highmorom, ktorý kvôli úlohe autistického lekára musel zmeniť svoje bydlisko, pričom sa nedávno oženil a chce sa viac zdržiavať v domovskej Británii a nependlovať na dlhé mesiac cez oceán.

Dobrý doktor si aj počas šiesteho roku vysielania držal veľmi solídnu sledovanosť. V priemere si každú epizódu pozrelo 6,2 milióna divákov v čase vysielania. Zaujímavé finančné benefity plynú aj z vysielacích práv pre streamovacie spoločnosti. Ani to však nezabránilo televízii stopnúť nakrúcanie. Seriál je pre Slovákov dostupný na Netflixe alebo ho so značným oneskorením na TV Doma.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The Good Doctor #Dobrý doktor