Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovákov čaká niečo svetové na Markíze: Obrovská zaujímavosť v novom seriáli

V pondelok večer Slováci spoznajú Zradu.

05.02.2024 06:00
Zrada, Foto:
Zrada štartuje na Markíze v pondelok 5. februára o 20:30.
debata

Zrada je slovenskou adaptáciou napínavej manželskej psychologickej drámy Doktorka Fosterová (Doctor Foster). Seriál bol v krajinách ako Francúzsko, Južná Kórea, India, Filipíny, Japonsko či Turecko.

Doktorka Eva Poláková (Klára Issová) je úspešná žena. V menšom meste má dobrú prácu, kolegovia aj pacienti si ju vážia. S milujúcim manželom Jakubom (Milan Ondrík) a synom Tomim (Matteo Surovic) žijú ako šťastná, aj keď pracovne zaneprázdnená rodina. Idylický obraz ale začínajú narúšať najskôr nenápadné náznaky, že všetko nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Eva sa zrazu cíti neisto, či je jej manželstvo také pevné, či sa na svojho muža môže stopercentne spoľahnúť, alebo pred ňou niečo tají. Nevinná stopa ju naštartuje k pátraniu a Eva začína odhaľovať temné tajomstvo svojho manžela. Postupne sa dozvedá pravdu, a tak odhaľovanie zrady jej najbližších vyústi do dramatických situácií a nepredvídateľného záveru.

Hlavnú ženskú úlohu tvorcovia zverili populárnej českej herečke Kláre Issovej, ktorá však v seriáli bude rozprávať po slovensky. Tento fakt je veľkou zaujímavosťou, keďže absolútne nie je zvykom, aby českí herci sa naučili hlavnú rolu po slovensky.

„Táto úloha pre mňa znamenala naučiť sa 720 strán v slovenčine, takže aj keď som ponuku nakoniec prijala, mala som veľký rešpekt, ale aj strach, pretože som nevedela, či je možné naučiť sa také veľké množstvo textu. Úloha Evy Polákovej bola celkovo obrovskou výzvou, hereckou aj jazykovou,“ zhodnotila. „Ešte nikdy som nehrala niečo tak emocionálne náročné. V seriáli je veľa konfliktov, hádok, sporov, pri ktorých musíte dokonale poznať text, aby ste mohli byť herecky slobodní. Hrali sme ťažké emócie ako hnev, žiarlivosť, pomsta, či bezmocnosť, takže natáčanie bolo naozaj veľmi intenzívne z hľadiska témy a obsahu, ale aj náročné z hľadiska prípravy a môjho neustáleho učenia sa replík,“ dodala.

Jej hereckým partnerom je v Zrade obľúbený slovenský herec Milan Ondrík. „Nebolo to jednoduché natáčanie, ale s tým som rátal, keď som prijal ponuku zahrať si tento príbeh. Mám rád výzvy. Iba vtedy môžem napredovať ako človek a aj ako herec. Tešil som sa aj z toho, že po dlhšej dobe som robil projekt pre televíziu. Klára je absolútna profesionálka, na ktorú som sa vždy mohol spoľahnúť a vždy som sa na ňu tešil,“ povedal.

Nový seriál Zrada štartuje na Markíze v pondelok 5. februára o 20:30, premiérové epizódy budú s týždenným predstihom dostupné na Voyo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2023/2024 #seriál Zrada