Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Milovníci drámy si prídu na svoje: Nicole Kidman hviezdi v seriáli, ktorý si na mieste, kde sa točil, nepozriete

Prvé dve časti boli zverejnené na Amazon Prime Video 26. januára a každý nasledujúci týždeň bude zverejnená ďalšia. Finále bude zverejnené 23. februára.

30.01.2024 00:00
Nicole Kidman v kreácii Atelier Versace Foto: ,
Herečka Nicole Kidman v kreácii Atelier Versace na premiére Expats.
debata

Šesťdielna séria seriálu „Expats“ s Nicole Kidmanovou na seba strhla pozornosť sveta. V Hongkongu v roku sa seriál sústreďuje na tri Američanky – Margaret (Nicole Kidman), Hilary (Sarayu Blue) a Mercy (Ji-young Yoo) – ktorých životy sa pretnú po náhlej rodinnej tragédii. Seriál skúma, čo sa stane, keď sa zotrie hranica medzi obeťou a páchateľom.

Prvé dve časti boli zverejnené na Amazon Prime Video 26. januára a každý nasledujúci týždeň bude zverejnená ďalšia. Finále bude zverejnené 23. februára.

Seriál Expatrianti, ktorý sa nakrútil v Hongkongu, kde sa tiež odohráva jeho dej, však nie je možné v meste zhliadnuť. Informoval o tom The Guardian, podľa ktorého sú prvé dva diely drámy s Nicole Kidmanovou na streamovacej platforme Amazon Prime Video v meste nedostupné, hoci spoločnosť uviedla, že ide o celosvetovú premiéru. Za obmedzením zrejme stojí skutočnosť, že sa v seriáli objavia scény zobrazujúce prodemokratické protesty z roku 2014.

Úrady produkciu seriálu Expatrianti v čase natáčania privítali. V roku 2021 bolo Kidmanovej povolené obísť v tom čase prísnu karanténu týkajúcu sa covidu-19 a seriál natočiť, čo medzi obyvateľmi Hongkongu vyvolalo nesúhlasné reakcie.

„Škodlivé“ filmy sú zakázané

Nie je jasné, či rozhodnutie seriál neuvádzať pochádza od hongkongských úradov alebo od spoločnosti Amazon Prime Video, uviedla BBC.

Bývalá britská kolónia Hongkong sa vrátila pod čínsku správu v roku 1997. V súčasnosti je Hongkong spravovaný podľa princípu jedna krajina, dva systémy, čo má garantovať demokratické zriadenie a autonómne výsady. Peking ale svojimi krokmi, vrátane zavedenia bezpečnostného zákona a zmien hongkongského volebného systému, tieto slobody postupne obmedzuje. Od masových prodemokratických demonštrácií v roku 2019 boli viacerí poprední aktivisti zatknutí alebo utiekli do zahraničia.

netflix Čítajte viac Netflix oznámil zdražovanie: V prípade jedného balíčka ide o desiatky percent

V roku 2021 prijal Hongkong tiež zákon zakazujúci filmy, ktoré podľa úradov porušujú záujmy národnej bezpečnosti Číny. Agentúra AFP ale citovala hongkongský Úrad pre obchod a hospodársky rozvoj, ktorý uviedol, že mestské zákony o cenzúre filmov sa nevzťahujú na streamovacie služby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicole Kidman #Expats