Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Moment, na ktorý všetci čakali a málokto veril, že sa stane: Škoda, že to nebola realita

Fanúšikovia seriálu Klinika Grace (Grey's Anatomy) sú nadšení. Splnil sa im sen. Čiastočne.

19.01.2024 00:00
greys anatomy, klinika grace, Foto:
Ellen Pompeo, Justin Chambers, Katherine Heigl, Chandra Wilson, a James Pickens Jr. sa po dlhých rokoch stretli na jednom pódiu. Na tento moment čakali všetci fanúšikovia Kliniky Grace.
debata

Počas pondelkového udeľovania prestížnych cien Emmy sa tvorcom podaril husársky kúsok, na ktorý roky čakali všetci fanúšikovia najsledovanejšej lekárskej drámy sveta. Na jednom pódiu sa zišli takmer všetky pôvodné postavy z Kliniky Grace. Tento moment bol pre mnohých naozaj vytúženým okamihom, len škoda, že sa nestal reálne v hranom seriáli. Dodnes fanúšikovia burcujú, aby sa vybrané hviezdy opäť zišli na seriálovej operačnej sále.

Klinika Grace slávi veľké výročie, v týchto dňoch je to už 19 rokov, odkedy televízia ABC spustila vysielanie prvej série. Na jar tohto roka sa divákom predstaví jubilejná dvadsiata séria. Tvorcovia, ktorí zastrešovali udeľovanie cien Emmy na tento moment nezabudli a pokúsili sa o nemožné. Chceli dať dokopy takmer všetkých, ktorí tento seriál rozbiehali. Preto sa na pódiu objavila Ellen Pompeo (Meredith Grey), Chandra Wilson (Baileyová), James Pickens Jr. (Richard Weber), Justin Chambers (Alex Karev) a Katherine Heigl (Izzie Stevens). Z pôvodnej zostavy chýbala už len Sandra Oh (Cristina), ktorá skončila na konci desiatej série a T.R.Knight (George), ten „zomrel“ na konci piatej série.

Ošiaľ spôsobili najmä poslední dvaja menovaní, keďže v seriáli tvorili osudový pár, ktorý tvorcovia nepriamo po rokoch dali dokopy a dopriali im happyend, ktorí diváci však úplne nevideli. Heigl opustila turbulentne seriál počas jeho šiestej série. Malo dôjsť k veľkým nezhodám medzi ňou a tvorcami a herečka odmietla ďalej nakrúcať a nikdy sa nedočkala poriadneho konca na obrazovke. Chambers alias Alex opustil Kliniku Grace až o desať rokov neskôr na vlastnú žiadosť. Vtedy scenáristom napadlo, že by mohli spojiť tieto dve postavy a napísali špeciálnu epizódu, v ktorej v náznakoch ukončili ich príbehy.

Aj po rokoch po ich odchode však fanúšikovia chcú vidieť svoje obľúbené postavy plnohodnotne v deji a nevzdávajú sa nádeje, že sa jedného dňa tak stane. Doteraz neexistovala ani náznak tejto možnosti, až kým prišlo udeľovanie cien, keď obaja herci kývli na krátke spoločné stretnutie na pódiu.

Seriál sa aktuálne spamätáva z odchodu hlavnej hviezdy Ellen Pompeo, tá dej opustila v priebehu 19. série s tým, že je ochotná pokračovať v nakrúcaní iba v obmedzenom počte epizód. Preto v pripravovanej dvadsiatej sérii sa objaví iba v dvoch epizóda z desiatich. Nová séria bude extrémne krátka vzhľadom na minuloročný štrajk hercov a scenáristov. Pôvodne sa mala začať vysielať koncom septembra minulého roka, napokon sa premiéra posunula až na 14. marec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Klinika Grace #Ellen Pompeo #Grey´s Anatomy #ceny Emmy