Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovenskom lomcuje seriálová horúčka! Je váš favorit z dielne Markízy, Jojky alebo RTVS?

Na Slovensku odštartovala smršť slovenských seriálov!

27.01.2024 06:00
Dunaj k vašim službám Foto:
Dunaj k vašim službám sa vrátil s piatou sériou na obrazovky Markízy.
debata

Rok 2024 odštartoval naozaj veľkolepo, do boja o seriálového diváka sa zapojili všetky tri slovenské televízie. RTVS spustila vysielanie dlhoočakávaného titulu Čas nádeji, Jojka vrátila do vysielania Nemocnicu, pričom ide o jej poslednú sériu, Markíza ponúka tretiu sériu denného seriálu Mama na prenájom, ku ktorej sa pridal megaúspešný divácky fenomén Dunaj, k vašim službám s piatou sériou. Január je doslova seriálovou žatvou a bude toho viac! Ktorý z ponúkaných seriálov je váš favorit? Hlasujte v ankete pod článkom.

1. Čas nádejí – RTVS

Čas nádejí mapuje osudy slovenskej rodiny v priebehu rokov 1914 až 1951. V dramatickom príbehu plnom emócii a napínavých zvratov má divák možnosť sledovať najvýznamnejšie historické míľniky nášho národa: prvú svetovú vojnu a rozpad Rakúsko-Uhorska, vznik Československej republiky, druhú svetovú vojnu, Slovenské národné povstanie, Február 1948.

Zábery zo seriálu Čas nádejí Fotogaléria - 46 fotiek Všetky fotky
Záber zo seriálu Čas nádejí.

2. Mama na prenájom – TV Markíza

Nová séria sa začala poriadne zhurta po napínavom decembrovom finále. Martin nechce vedieť, ako dopadli výsledky testov. Bojí sa toho, že Hanka naozaj nie je jeho. Juraj má veľkú novinu. Konečne je oficiálne kondičný tréner. Eva je v šoku! Nečakane sa jej ozve otec a chce kontakt na Roba.

3. Dunaj, k vašim službám – TV Markíza

„Ocitáme sa v jeseni roku 1941. Na Slovensku začal platiť Židovský kódex, ktorý má krutý dosah na životy viacerých postáv no ani ostatným sa nevedie ľahko. Klára si robí starosti o Petra, ktorý sa jej z Anglicka prestal ozývať, Eva s Davidom s bolesťou sledujú Janka rásť v rodine Waltera Klausa a dozvedáme sa, ako rafinovane sa Holubec pomstil Lene. No dejú aj dobré veci. Alena spoznáva zaujímavého mladého muža a Vilme sa podarí zachrániť život tajomnému pacientovi. Na záver otrasie Dunajom šokujúca správa, ktorá zmení životy mnohým,“ prezrádza televízia Markíza prvé dejové linky nových častí.

4. Nemocnica – TV JOJ

Nemocnicu čaká nezvratný koniec, ktorý Jojka vopred ohlásila. Posledná séria obsadí vysielanie do začiatku leta. Na jeseň televízia uvedie nový dlhodobý seriál Ranč od tvorcov Nemocnice s viacerými tvárami z lekárskej drámy. V novembri Nemocnicu sledovalo v priemere 372-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, maximom bolo 411-tisíc divákov. V obchodnej cieľovej skupine 12 – 54 a so započítaním trojdňovej oneskorenej sledovanosti si pripísala priemerný rating 5,7% a trhový podiel 21,4%.

5. Na vlnách Jadranu

Skúsený policajt a bývalý potápač Honza Zach (MATĚJ HÁDEK) a jeho mladý kolega Eda Vopěnka (ADAM ERNEST) prichádzajú na Jadran, aby počas sezóny pomáhali českým turistom na dovolenke v Chorvátsku. Kým Honza rieši dramatický prípad stratenej rodiny na gumovom člne a zoznamuje sa so svojím chorvátskym kolegom, svojráznym a hrdým Zoranom (SEBASTIAN CAVAZZA), Edu očarí miestna kráska Sandra (SARA SANDEVA), dcéra slovenského majiteľa prístavu. Honza však neprišiel len pracovať, jeho cieľom je zistiť, prečo zomrela jeho priateľka Alice, ktorá tu slúžila minulý rok. Jeho spojencom by mohla byť lekárka Vesna (NATALIA GERMANI), s ktorou si okamžite padne do oka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #TV JOJ #TV Markíza