Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka neskýva nadšenie. Kriminálka zo slnečného Jadranu zaujala najviac divákov z jej večerných noviniek

Televízia Joj uviedla na obrazovky seriálovú novinku Na vlnách Jadranu.

12.01.2024 00:00
na vlnách jadranu, Foto:
Veľkou januárovou novinkou je aj premiéra nového česko-slovenského seriálu Na vlnách Jadranu na Jojke.
debata

Televízia Joj uviedla v stredu 10. januára na obrazovku svoju druhú seriálovú novinku tohto roka s názvom Na vlnách Jadranu. Prináša príbehy pobrežnej polície na slnkom zaliatej jadranskej riviére, napätie, drámu, ale aj lásky a humorné situácie. Šesťdielna miniséria vznikla v koprodukcii s televíziou Prima ako voľné pokračovanie úspešného českého seriálu Pod hladinou. Obidva seriály sú dostupné aj v ponuke streamovacej služby JOJ Play.

Ján Svoboda Čítajte rozhovor Riaditeľ ta3: Naši diváci sa nenechali „vyrušiť“ príchodom konkurenčných spravodajských televízií

Diváci boli na novinku z atraktívneho prostredia zvedaví a televízia môže byť s dosiahnutými výsledkami spokojná. V univerzálnej cieľovej skupine 12+ (diváci vo veku nad 12 rokov) bol seriál najsledovanejším nespravodajským programom dňa, keď si ho pozrelo 450-tisíc divákov. Viac divákov mali len hlavné spravodajské relácie Markízy a Jojky.

Markíza seriálovej novinke konkurovala kinohitom Kráľ Richard: Zrodenie šampiónok. Životopisná dráma podľa skutočného príbehu tenistiek Venus a Sereny Williamsových, v hlavnej úlohe s Willom Smithom, však k obrazovkám pritiahla len 130-tisíc divákov. Viac mali aj podvečerné programy Mama na prenájom (417-tis.) alebo Rodinné prípady (216-tis.)

V obchodne dôležitej cieľovej skupine 13–55 (diváci vo veku od 13 do 55 rokov) si v rámci nespravodajských programov prvenstvo opäť pripísala Mama na prenájom so sledovanosťou 6,7 % a podielom na trhu 25,6 %. Na vlnách Jadranu v tejto cieľovej skupine zaznamenalo sledovanosť 6,1 % a podiel na trhu 20,9 %. Najvyšší rating dosiahli hlavné spravodajské relácie Markízy Televízne noviny a Počasie.

iveta, Čítajte viac Jojkárske seriály v roku 2024: Kompletný reštart, najväčšia ponuka! Nechýba Iveta a kopec noviniek

Televízia JOJ neskýva nadšenie z dosiahnutých výsledkov. „Divácky záujem o novinku JOJky bol enormný – seriál si zaplo (aspoň na 3 minúty, pozn. red.) až 655-tisíc divákov a stal sa najsledovanejším nespravodajským programom dňa pre univerzálne publikum a top nespravodajským programom hlavného vysielacieho času pre mladších divákov,“ uviedla PR manažérka Miroslava Klempová. Najviac divákov pri obrazovkách bolo vo vo veku 45 až 54 rokov.

Na vlnách Jadranu je treťou tohtoročnou novinkou, ktorú televízia Joj uviedla tento týždeň na obrazovky. Kým s pondelkovým Heslom hlboko prepadla (182-tis. divákov), v utorok už zabodovala s talianskou kriminálkou Viola (398-tis. divákov). Najlepšie si zatiaľ z ponuky Jojky vedie seriál Na vlnách Jadranu, ktorý pritiahlo k televízorom ešte o 50-tisíc divákov viac.

Seriál Na vlnách Jadranu sa nakrúcal na chorvátskom ostrove Brač. Hlavné postavy stvárňujú Matěj Hádek, Sebastian Cavazza a slovenská herečka Natália Germani, zo slovenských hercov sú to aj Maroš Kramár, Anna Šišková alebo Hana Gregorová. Pozrite si upútavku ďalšej epizódy:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #sledovanosť TV #seriál Na vlnách Jadranu