Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľká vec! Do seriálu, ktorý dlhoročne sledujú aj Slováci, sa vracia hlavná postava

Je v tom však "malý" háčik...

29.01.2024 06:00
ncis, mark harmon, Foto:
Seriál NCIS dostane spin-off o mladom Gibbsovi.
debata

Seriálový fenomén NCIS netreba žiadnemu televíznemu fanúšikovi predstavovať. Kriminálny seriál je už dve dekády na obrazovkách a sledujú ho milióny divákov, Slovensko nie je výnimkou. Za tie roky sa vyšetrovací tím postupne menil, odchádzali pôvodné postavy, ktoré striedali tie nové. Diváci si vždy k nim našli cestu a seriálu zabezpečovali nadpriemernú sledovanosť a televízia CBS vytvorila viacero spin-off seriálov. Medzi najnovšie patrí Hawai a Australia. To však nie je všetko.

Na jeseň tohto roka sa pridá ďalší s názvom NCIS: Origins. Netradičný spin-off seriál sa zameria na niekdajšiu hlavnú postavu – Gibbsa v jeho začiatkoch kariéry. Seriál sa začne v roku 1991, keď mladý agent Gibbs plný ideálov nastupuje do služby a veľmi rýchlo zistí, že reality je oproti jeho predstavám veľmi krutá. Navyše bude čeliť svojmu nadriadenému a vtedajšej legende NCIS úradu Mikeovi Franksovi.

Aby toho nebolo málo, herec Mark Harmon potvrdil, že bude pevnou súčasťou novinky. Avšak nie ako herec, ale ako rozprávač. Aktívne sa ako herec nevráti. Pôvodný seriál opustil pred rokmi s tým, že potrebuje pauzu po 18 rokoch aktívnej produkcie. Z pauzy sa stal trvalý stav od roku 2021.

Tvorcovia boli nútení postupne prispôsobiť posledné epizódy najnovšej série prianiu herca a nasmerovať dejové zápletky k jeho odchodu. Vo finále osemnástej série videli diváci Gibbsa, ako zrejme, nafingoval svoju smrť, aby mohol na vlastnú päsť sledovať a zatknúť sériového vraha. Navyše ho suspendovali z NCIS, takže sa vytvoril ideálny scenár pre jeho odchod. Lenže medzičasom televízia CBS potvrdila nakrúcanie 19. série a rozbehli sa rokovania o Harmonovej účasti v nej.

Ten nakoniec prikývol, no bol v tom háčik. To sa aj stalo. Minulý týždeň ukončil Mark Harmon svoje účinkovanie v seriáli, ktorý mu priniesol svetovú slávu. Rozlúčil sa v štvrtej epizóde 19. série, keď sa rozhodol pre pokojný život a dať zbohom kariére agenta. Jeho príbeh sa skončil, keď sa uzavrela dejová zápletka so sériovým vrahom.

Túto jar odštartuje už 21. séria NCIS. Zaujímavosťou je, že s nápadom vytvoriť NCIS: Origins o mladom Gibbsovi je syn herca Marca Harmona, ktorý je aj producentom chystanej novinky.

„Postava Gibbsa bola dôležitou súčasťou môjho života už 20 rokov, a to tak, že som sledoval, ako môj otec vytváral rolu, a predtým som mal tú česť hrať sám mladého Gibbsa,“ dodáva Sean Harmon. „Vždy som cítil, že existuje príbeh, ktorý stojí za to povedať o jeho minulosti, takže som nadšený, že som sa dostal do producentskej úlohy po môjho otca, keď rozprávame tento príbeh a odhaľujeme novú stránku tejto milovanej postavy.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NCIS #Mark Harmon