Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Česká televízia odložila premiéru kriminálky: V seriáli sa riešila streľba v škole

Druhá séria hitu Stíny v mlze bude uvedená neskôr, píše Česká televízia v oficiálnom vyhlásení.

10.01.2024 06:00
Stíny v mlze Foto:
Jiří Vyorálek a Petra Špalková ako vyšetrovatelia v seriáli Stíny v mlze.
debata

Premiéru nových dvanástich epizód seriálu od režiséra Radima Špačka oznámila ČT pôvodne na pondelok 8. januára. Diváci najskôr uvidia reprízu prvej série. Česká televízia mimoriadnou programovou zmenou reagovala na tragické udalosti z 21. decembra minulého roka. O nové diely s dvojicou kriminalistov ostravského oddelenia vrážd priaznivci neprídu – program ČT1 sériu uvedie neskôr.

„V reakcii na udalosti na Filozofickej fakulte Karlovej Univerzity v Prahe sa Česká televízia rozhodla druhú sériu Stínů v mlze v pôvodnom termíne nenasadiť. Citlivo vnímame celospoločenskú situáciu a zásadným dôvodom programovej zmeny bol obsah tretej epizódy, v ktorej dôjde k streľbe na základnej škole. Aj napriek tomu, že boli scenáre pre pokračovanie dokončené už v roku 2022, inkriminované scény natočili filmári na jar minulého roka a jedná sa o fiktívny príbeh, Česká televízia považuje uvedenie nových častí v súčasnej dobe za nevhodné,“ zdôvodnil zmenu vo vysielaní riaditeľ ČT Milan Fridrich.

Verejnoprávna televízia sa udalostiam, ktoré otriasli celou spoločnosťou a reagovali na nich množstvo štátnikov a svetových osobností venuje vo svojich spravodajských a publicistických programoch. Z mnohých uhlov pohľadu dáva priestor odborníkom z najrôznejších oblastí aj predstaviteľom akademickej obce.

Ostatné pôvodne ohlásené jarné premiéry zostávajú bez zmeny. V nedeľu 7. januára sa na obrazovkách ČT1 o 20:10 objavil prvý diel seriálu Zmysel pre tumor a o deň neskôr ponúkla ČT1 o 21:25 pokračovanie komediálnej série Dobré ráno, Brno!.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Česká televízia #streľba v Prahe