Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Konečne prichádzajú nové časti seriálového hitu: Divákov zarazí nízky počet epizód

Po paralyzujúcom štrajku hercov a scenáristov sa počas tohtoročnej jari na pár týždňov vrátia seriálové hity.

13.02.2024 06:00
ellen pompeo, pompeo, klinika grace, greys... Foto:
Herečka Ellen Pompeo sa do novej série vráti len v dvoch epizódach.
debata

V októbri sa definitívne uzavrel polročný štrajk scenáristov a filmov. Všetky produkcie nabrali bolestivé zdržanie, na ktoré doteraz doplácajú diváci, keďže sú trištvrte roka bez pôvodnej tvorby. Problém nastal so sezónou 2023/2024, ktorá mala odštartovať v septembri.

Keďže scenáristi cez leto nepísali nové príbehy, nemohlo sa rozbehnúť nakrúcanie, aby sa v septembri mohli vrátiť obľúbené seriálové hity na obrazovky. Najviac to ochromilo klasické lineárne televízie, ktoré sú závislé od pravidelnej produkcie. Streamovacie služby nateraz plnohodnotne vykrývajú výpadok produkcie, pretože majú nakrútené tituly s dostatočným predstihom. Škody sú obrovské.

V decembri sa vo väčšine prípadov rozbehla produkcia seriálov, ktoré každý rok prinášajú nové série. Tie sa však vrátia až na jar tohto roka. To je aj prípad nesmrteľného lekárskeho hitu Grey's Anatomy (Klinika Grace), ktorý je dostupný na streamovacej platforme Disney+. Pôvodne mala byť nadchádzajúca jubilejná dvadsiata séria veľkým eventom, dokonca sa hovorilo, že by mohla byť aj posledná. Štrajk však zmenil a nová séria bude mať maximálne desať epizód, viac sa nestihne v rámci televíznej sezóny 2023/2024.

Vonku sú prvé zábery z 20. série, v ktorom sa objavuje aj Ellen Pompeo, tá seriál ako hlavná hrdinka opustila v rámci 19. série a naďalej sa bude v seriáli objavovať len príležitostne. V rámci najnovšieho pokračovania je potvrdené, že sa vystúpi iba v dvoch epizódach. Jednou z nich bude priamo prvá epizóda. Klinika Grace sa vráti 14. marca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Klinika Grace #Ellen Pompeo #Grey´s Anatomy