Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nečakaný krok Jojky na začiatku roka: Vyzerá to tak, že tento seriál sa tak skoro nevráti

Po Vianociach sú diváci hladní po premiérach a televízie postupne odhaľujú svoje plány. Niekedy sa v nich skrývajú viaceré prekvapenia.

05.01.2024 06:00
nemocnica, Foto:
Nemocnica sa na Jojku vráti zrejme až vo februári.
debata
na vlnách jadranu, Čítajte aj Pripravte sa na januárovú smršť slovenských seriálov: Toto uvidíte už o niekoľko dní!

Dôjde opäť k veľkému seriálovému súboju medzi Markízou a Jojkou? Bude opäť oproti sebe bojovať Dunaj a Nemocnica? Budú obe televízie operatívne meniť programy? Obe seriálové stálice sa proti sebe postavia, avšak postupne. Všetko nasvedčuje tomu, že Jojka čiastočne ustúpi a pozdrží návrat svojej lekárskej drámy až na február, kým Markíza avizuje štart piatej série Dunaja už na január. Počas prvého mesiaca tohto roka Jojka využije na predstavenie nového akvizičného seriálu Viola, ten obsadí slot po Nemocnici.

dunaj, Čítajte aj Nebudete sa vedieť nabažiť každého záberu: Takto bude vyzerať nová séria Dunaja!

V novembri ju sledovalo v priemere 372-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, maximom bolo 411-tisíc divákov. V obchodnej cieľovej skupine 12 – 54 a so započítaním trojdňovej oneskorenej sledovanosti si pripísala priemerný rating 5,7% a trhový podiel 21,4%. Do rebríčka top nespravodajských programov sa však nedostali ďalšie tri seriály Jojky – Duch, Hranica a Prokurátorka, ktorá 22. novembra dospela do finále.

príbeh služobníčky, the handmaids tale, Čítajte aj Seriálový rok 2024: Vrátia sa síce viaceré hity, avšak mnohé čaká nepríjemný odklad

Všetko nasvedčuje tomu, že Jojka ešte využije Nemocnicu ešte v prvej polovici roka a potiahne príbeh do začiatku leta, teda do konca televíznej sezóny 2023/2024. Televízia už dlhodobo avizuje nakrúcanie atraktívnej seriálovej náhrady. V programovej štruktúre Jojke je niekoľko sezón signifikantným znakom, že potrebuje dlhodobý seriál vysielaným viackrát do týždňa. Tou novinkou bude Ranč, v ktorom budú účinkovať viaceré hviezdy Nemocnice na čele s Nelou Pociskovou.

Rodina drsnej a hrdej Zity Zemanovej potrebuje udržať Ranč a celý statok so vzácnymi koňmi nad vodou. Jediná šanca, ako znovu oprášiť lesk rodiny, je vrátiť sa k ťažbe zlata a drahých kovov v opustených baniach, ktoré im už dlho patria. Na scénu ale prichádza rodina Zitinej nenávidenej dávnej rivalky, „bosorky“ Anny. Stačí jeden deň bagrovania a z ospalých baní sa vynára nebezpečné tajomstvo s temnou zápletkou. A stačí jedno stretnutie Anninej vnučky Nely so Zitiným vnukom Ondrejom a z minulosti sa začnú vynárať pochované tajomstvá kamarátov z mladosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #seriál Nemocnica