Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tento seriál si obľúbili aj Slováci: Majú však smolu, v roku 2024 sa definitívne skončí

Blíži sa ďalší koniec jednej seriálovej éry.

27.11.2023 06:00
superman, superman & lois, Foto:
Seriál o Supermanovi sa skončí iba po 4 sériách.
debata

Obľúbený seriál Superman & Lois to má zrátané! Televízia The CW oficiálne potvrdila zvesti, o ktorých sa šepkalo pomerne dlho, že ukončí výrobu svojho superhrdinského seriálu. Pripravovaná štvrtá séria, ktorú diváci uvidia v roku 2024 bude definitívne posledná. Seriál je mimoriadne obľúbený aj v slovenských obývačkách, dá sa pozrieť prostredníctvom streamovacej služby HBO Max, kde sa umiestňuje na prvých priečkach sledovanosti v čase vysielania.

Do úlohy sa vrátil herec Tyler Hoechlin, ktorý si to vyskúšal už v Supergirl a prešiel fanúšikovským testom. Po boku mu takisto stojí „overená“ Lois Laneová v podaní herečky Elizabeth Tulloch. Otestované tváre z minulosti boli skvelým ťahákom pre samostatný seriál. Príbeh je vskutku originálny a doteraz nebol prebádaný. Ukazuje Clarka Kenta v strednom veku, keď už má dvoch teenagerských synov a je rozpoltený medzi službou k vlasti a byť otcom. Po smrti svojej matky sa celá rodina presťahuje späť do rodného Smallville, aby synovia Jonathan a Jordan vyrastali mimo Metropolis, keďže nie je jasné, či podelili otcove superschopnosti.

Tvorcovia si dali naozaj záležať na tom, aby nový seriál neustále prekvapoval. A to sa im podarilo. Smallville už nie je živým mestom, je to totálny zapadákov, z ktorého kto mohol, tak utiekol. Zlaté časy má dávno za sebou. Superman je navyše neustále konfrontovaný s pozemskými problémami a jeho superhrdinské ego dostáva poriadna na frak. Medziľudské problémy, finančné ťažkosti, úloha otca, v ktorej rozhodne nevyniká. Superman zaznamenal mimoriadne tvrdé pristátie. Našťastie po boku mu verne stojí milujúca manželka Lois.

Televízia pre štvrtú sériu odavizovala výrazné škrty v rozpočte, väčšina hlavných postáv v seriáli musí skončiť, potvrdená je účasť iba Kentovcov. Dotkne sa to aj vizuálnych efektov, ktoré boli v tomto seriáli na vysokej úrovni. Fanúšikovia sa o to viac desia, ako bude desaťdielna rozlúčková séria vôbec vyzerať a o čom bude.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Superman & Lois