Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriálová bomba na konci leta: Ako sa vrátila ikonická Samantha do Sexu v meste?

Druhá séria seriálového hitu Ako to bolo ďalej... (And Just Like That...) má za sebou fantastické finále druhej série.

24.08.2023 11:19
sarah jessica parker, ako to bolo ďalej, Foto:
Seriál Ako to bolo ďalej... sa vráti aj s treťou sériou.
debata

Jedenásta a posledná epizóda druhej série je dostupná od štvrtka na streamovacej službe HBO Max. Tohtoročné finále voľného pokračovania kultového Sexu v meste bolo o to očakávanejšie, že v ňom na krátky čas vystúpila herečka Kim Cattrall alias Samantha, ktorá nie je súčasťou tohto seriálu. Keď vznikla myšlienka vrátiť obľúbené postavy späť do života, tak Cattrall svoju účasť rázne odmietla. Pre nikoho to nebolo prekvapením, keďže boli známe jej dlhodobé nezhody s herečkou Sarah Jessicou Parker. O to väčšia irónia je, že v pôvodnom seriáli a nasledujúcich dvoch samostatných filmoch hrali najlepšie priateľky.

Inak to nebolo ani v Ako to bolo ďalej…, kde tvorcovia sa šalamúnsky vysporiadali s absenciou Samanthy. Spravili husársky scenáristický oblúk a využili konflikt oboch herečiek na vysvetlenie toho, prečo sa nespútaná dračica odsťahovala z New Yorku a vytesnila svoj starý život a staré priateľstvá, ktoré mali trvať naveky. Kým v prvej sérii sa ich seriálové priateľstvo dávalo dokopy cez správy a telefonáty, v rámci druhej série sa podarilo presvedčiť Cattrall, aby kývla na krátku cameo súčasť.

Situácia zašla tak ďaleko, že urazenú herečku „ukecal“ riaditeľ HBO, aby bola súčasťou nového pokračovania, pretože príbeh si to už vyžadoval. Napokon kývla. Nie je známa suma, ktorú to televíziu stálo. Dá sa však tušiť, že málo to nebolo. Samotné nakrúcanie sprevádzali prísne pravidlá a podmienky. Cattrall sa odmietla stretnúť so svojimi kolegyňami a aj samotným tvorcom seriálu Michaelom Patrickom Kingom.

Ako to napokon vyzeral najočakávanejší seriálový návrat tohto roka? Diváci si naň museli počkať až na záver leta.

Scenár finále len podčiarkol dôležitosť jednej scény, v ktorej Carrie a Samantha spolu telefonovali. Carrie uzatvárala veľkú životnú etapu. Opúšťa miesto, ktoré si fanúšikovia nikdy nemysleli, že opustí. Svoj pôvodný byt. Robí kráľovskú večeru pre svojich najbližších, aby s miestom, v ktorom prežila celý svoj dospelý život rozlúčila.

Lenže, ako sa ukázalo, pri stole mal sedieť ešte niekto. A to Samantha, ktorá by neváhala preletieť oceán, aby bola jednu noc so svojimi priateľmi. Finále teda dalo jasne najavo, že ich staré seriálové spory sú zažehnané. Nič to však nemení na fakte, že Samantha zostáva v Londýne.

Samanthe zabránilo počasie, aby sa dostala do New Yorku, chcela sa takisto rozlúčiť s ikonickým miestom, kde všetky štyri priateľky prežili svoje pády, ale aj vzlety. „Miranda a Charlotte mi o všetkom povedali, chcela som ťa prekvapiť. Je to tvoj byt, chcela som mu prejaviť úctu,“ hovorí Samantha. Carrie ju dala na odposluch a Samantha nezostala nič dlžná svojej povesti a rozlúčila sa s ním na diaľku a po svojom.

Samantha je späť! Objavila sa vo finále druhej... Foto: HBO Max
samantha, cattrall, ako to bolo ďalej, Samantha je späť! Objavila sa vo finále druhej série Ako to bolo ďalej...

Bola to síce krátka scéna, avšak scenáristom sa do nej podarilo vtesnať veľa odkazov a vrátiť potrebnú nostalgiu pôvodného seriálu. Vyzerá to tak, že hoci štvorica priateliek už nežije v jednom meste, tak ani vzdialenosť nezabráni tomu, aby ich životy boli prepojené.

A stala sa ešte jedna neuveriteľná vec, ktorá podčiarkuje posun Carrie vpred. Má mačku.

Stalo sa nemysliteľné. Do života Carrie vstúpil... Foto: HBO Max
ako to bolo ďalej, mačka, Stalo sa nemysliteľné. Do života Carrie vstúpil nový člen rodiny. Adoptovala si mačiatko.

Ako to bolo ďalej… sa vráti aj s treťou sériou, ktorú HBO Max oficiálne potvrdil krátko pred samotným vysielaním finále. Premiéra sa očakáva najskôr ku koncu roka 2024.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sarah Jessica Parker #Sex v meste #Kim Cattrall #And Just Like That #Ako to bolo ďalej