Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Markíza a jej nový seriál: Komu polezie hlavná hrdinka na nervy, tak nech prepne telku

Verdikt

Stávka na Táňu Pauhofovú bola fantastická voľba. Vdýchla Nikol neopakovateľné čaro, herecky pochopila, že Nikol sa vymyká všetkému, čo sa doteraz televíznymi obrazovkami prehnalo. Nielen výzorom, ale aj prejavom. Razom prvá epizóda dostala prirodzenú humornú vložku s príslušným hyperbolizovaným afektom, čo je v zaujímavom protiklade založenom na predsudkoch, že takýto človek predsa nemôže oplývať intelektom, ktorý má na svete 1% ľudí. A séria scenáristických vtipov sa môže začať! Nechýbajú náznaky vážnejších tém – rodinné problémy, ale aj samotný život hlavnej hrdinky. Panuje totiž presvedčenie, že takéto veľké IQ je dar, no opak je pravdou. V epizóde aj odznie posolstvo, že to rozhodne nie je dar, skôr prekliatie.

Markíza môže spokojná. Výnimočná Nikol príjemne rozšírila žánrovú ponuku pôvodnej tvorby. Zároveň na divákov skúša, či zafunguje kriminálna vsuvka na divákov a časom by sa na slovenské obrazovky mohli vrátiť nefalšované kriminálky, podobne ako v Čechách, kde trhajú rekordy sledovanosti. Príbeh seriálu v rámci časti fungoval dobre, s potenciálom nenudiť v rámci osemdielnej série.

Hlavná postava je zaujímavá ako charakter, vďaka Pauhofovej strháva na seba všetku pozornosť, čo vôbec nie je škodu. Jej stvárnenie zámerne ide proti vnímaniu väčšinovej spoločnosti, čo môže vyburcovať divácku zvedavosť, ale zrejme aj negatívne ohlasy. To môže len podporiť sledovanosť nového seriálu. Určite istej časti publika polezie hlavná hrdinka poriadne na nervy, a to je dobre. Veď úlohou televízie je prinášať postavy, ktoré vzbudia vášne.

Ako celok pôsobila prvá časť oddychovo, s dôvtipným scenárom. Určite to nie je žiadny seriálový prešľap, ktorý by si zaslúžil zlynčovať po odvysielaní úvodnej epizódy.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023 #seriál Výnimočná Nikol