Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Robiť dobrý televízny humor u nás? Čo čert nechcel, falošný farár to všetkým natrel

Verdikt

Absolútnym ťahúňom deja je hlavný hrdina. Vincent Navrátil je v Česku už veľká hviezda a týmto seriálom si vydláždil cestu aj k nám. Svoju postavu zvládol na jednotku, podporu mal aj v scenári, ktorý mu dovolil si jednotlivé repliky užiť. Pobavili aj nedorozumenia plynúce z česko-slovenskej neznalosti reči. Jeho prejav je nenútený, civilný. Dobre mu funguje kooperácia s Annou Šiškovou, alias jeho pravou rukou v kostole. Mária je typická tetuška, ktorá má za úlohu sa dobre postarať o pána farára.

Milo prekvapila aj nová tvár Martina Zábranská. Tá je vychádzajúcou hviezdou Markízy. Zverili jej moderovanie jarnej ťažiskovej šou Let's Dance a v seriáli má jednu z hlavných úloh. Chémia medzi Maxom a jej Evou je síce prvoplánová, všetkým je jasné, že ich to k sebe tiahne. Ale ako sa vysporiada s faktom, že sa jej páči farár? Celé Kralovany sú z kňaza paf a čo čert nechcel, a možno ani farár sám, koná dobré skutky.

Anne Šiškovej úloha v seriáli sadla ako uliata. Foto: TV Markíza
svätý max, vincent navrátil, anna šišková, Anne Šiškovej úloha v seriáli sadla ako uliata.

Pilotná epizóda Svätého Maxa dopadla na výbornú. Všetko je postavené na nových, neopozeraných a najmä sympatických tvárach. Dej je, samozrejme, hyperbolizovaný, ale ono to všetko akosi funguje, aj napriek mnohým klišé. Humorné scény sú naozaj vtipné, čo sa v slovenských podmienkach nestáva úplne často. Nepôsobia nútene a trápne. Iste, je to nenáročná zábava, ale úplne stačí na stredajšie večery, keď treba po celom dni vypnúť.

Markíza môže byť spokojná. Jej nový rodinný seriál sa môže popýšiť s prívlastkom komediálny.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2021/2022 #seriál Svätý Max