Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovenský film Petra Bebjaka Správa cez víkend porazil aj blockbuster Shang-Chi

Nová marvelovka je najväčším kasovým trhákom pandémie v Severnej Amerike, na Slovensku je komerčne najúspešnejší film Známi neznámi.

27.09.2021 16:20
Správa Foto:
Záber z filmu Správa.
debata (4)

Marvelovka Shang-Chi: Legenda o desiatich prsteňoch sa celosvetovo aj u nás na Slovensku držala na vrchole rebríčka návštevnosti. Ale len do posledného víkendu.

Kým americká snímka o novom hrdinovi Shang-Chi sa stala najväčším kasovým trhákom pandemických čias, v piatok dosiahla tržby 186.8 milióna dolárov za predané vstupenky. Prvenstvo doteraz patrilo marvelovke Black Widow, ktorá v Severnej Amerike celkovo zarobila 183.4 miliónov. Hrdina Shang-Chi sa drží už štyri víkendy po sebe na vrchole box office rebríčka.

Slovenský rebríček návštevnosti kín je ale úplne iný. Po troch týždňoch na prvej priečke prišla náhla zmena v podobe víťazného ťaženia drámy Správa Petra Bebjaka o dôležitej časti našej histórie. Film sa v kinách premieta od štvrtka 23. septembra a podarilo sa mu nečakane poraziť americkú marvelovku.

Noel Czuczor Čítajte viac Najdesivejšie tajomstvo v dejinách ľudstva približuje nový film Správa Petra Bebjaka

Dráma je založená na skutočnom príbehu o dvoch slovenských Židoch Rudolfovi Vrbovi a Afrédovi Wetzlerovi, ktorí ušli z koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau a podali svetu správu o zverstvách nacistov. Za víkend dosiahla v kinách návštevnosť 13 098 divákov. Celkovo ju zatiaľ videlo 14 734 platiacich návštevníkov. To všetko za situácie, kedy sú vo väčšine okresov sprísnené pandemické opatrenia, čo sa podpísalo na návštevnosti kín.

Trailer k filmu Správa, ktorý hovorí o temnej časti histórii ľudstva.

Na Slovensku ale má absolútne prvenstvo v celkovej návštevnosti počas pandémie film Známi neznámi, ktorý je adaptáciou úspešného talianskeho filmu Úplní cudzinci. Dosiaľ ho videlo 100-tisíc divákov.

Upútavka na film Známi neznámi, ktorý je slovensko-českou verziou talianskeho filmu Úplní cudzinci, snímky s naväčším počtom adaptácii.

Podobnými číslami sa v rebríčku návštevnosti môžu popýšiť iba animované filmy Krúdovci: Nový vek a Labková patrola.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #návštevnosť kín #oseriáloch #film Správa #Známi neznámi #Shang-Chi