Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto je skvelé! Teória veľkého tresku nenápadne pokračuje a málokto to vie...

Už je to viac ako rok, keď televízia CBS dala bodku za svojim dlhoročným komediálnym hitom Teória veľkého tresku. Avšak sitkom pokračuje! Svojim spôsobom.

10.06.2020 07:00
sheldon, young sheldon, Foto:
Pozorní diváci sa opäť dočkali skvelej narážky na Teóriu veľkého tresku!
debata

Pozornosť tvorcov sa presmerovala na spin-off o mladom Sheldonovi, ktorý nedávno uzavrel svoju tretiu sériu, tá štvrtá je už potvrdená a očakáva sa na jeseň. Produkciu by nemal zastaviť ani koronavírus, ktorý sa v USA drží zubami nechtami. Veď aj tretia séria bola kvôli kríze skrátená, nepodarilo sa nakrútiť dôležitú poslednú časť. Diváci by o tento príbeh nemali prísť a stane sa súčasťou pripravovaného pokračovania.

Absencia Teórie veľkého tresku na obrazovkách má aj pozitívne dopady. Kým dvanásť sezón sa scenáristi sústreďovali na pôvodný seriál, ktorý bol vždy diváckym hitom, spin-off seriál bol na druhej koľaji a bolo to zreteľné aj na kvalite seriálu. Tretia séria však bola jednoznačne najlepšia, konečne plná humoru, dobre vypointovaných epizód, to predtým chýbalo a mnohí boli prekvapení z vyznenia príbehov o mladom Sheldonovi.

Navyše tvorcovia našli skvelý spôsob, ako sprostredkovať skryté odkazy pre milióny fanúšikov Teórie veľkého tresku, ktorí stále volajú po pokračovaní a nechcú sa zmieriť s koncom nakrúcania. Do deja tretej série vsunuli nenápadné, no o to dôležitejšie odkazy, ako pokračujú životy obľúbených hrdinov. Divák musí byť len poriadne pozorný.

Jeden z najdôležitejších odkazov bolo prezradenie, že Sheldon a Amy sa stali rodičmi! Keďže herec Jim Parsons (Sheldon) z pôvodného seriálu je hlavným rozprávačom deja, práve on vždy hovorí zaujímavé vsuvky. Dokonca sa diváci dozvedeli, že jeho dvojča sestra Missy mala nakoniec až štyri deti.

A skvelý odkaz bol v 16. epizóde tretej série s názvom Pasadena. V tejto časti sa mladý Sheldon dostal na prednášku Stephena Hawkinga a spolu s otcom si prezreli priestory prestížneho pracoviska. Každý fanúšik Teórie veľkého tresku vie, že toto je miesto, kde bude Sheldon v dospelosti pracovať spolu s Leonardom, Rajom a Howardom a neskôr aj s Amy a získa aj Nobelovu cenu.

V tejto epizóde ešte nič netušiaci chlapec prechádza chodbami a hovorí svojmu otcovi, ako sa mu tu páči, kým nevstúpi do jedálne, kde vzniklo nespočetne veľa scén vedátorskej štvorky. Teória bola známa tým, že postava veľmi časť a veľa jedli a práve pri jedle vznikali najvtipnejšie scény. Mladý Sheldon pri pohľade na jedáleň skonštatoval, že si vie predstaviť, že by tu raz pracoval. V podstate už vtedy si určil svoju budúcnosť.

O to viac sa očakáva štvrtá séria, keďže tvorcovia budú zrejme pokračovať s týmito mini prepojeniami s pôvodným seriálom a fanúšikovia sa tak dozvedia mnohé odpovede, ktoré ich trápili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Teória veľkého tresku #Young Sheldon #oseriáloch