Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto nikto nečakal! Ostro sledovaný prvý LGBTI superhrdinský seriál stráca hlavnú postavu

Takýchto prípadov by sa dalo spočítať na prstoch jednej ruky, keď dobre rozbehnutý seriál opúšťa hlavná postava a to rovno po jednej sérii, pričom druhá séria je už schválená a čoskoro sa mala začať aj nakrúcať.

29.05.2020 07:00
batwoman, ruby rose, Foto:
Obrovský šok! Herečka Ruby Rose opúšťa seriál Batwoman, tvorcovia musia hľadať novú hlavnú hrdinku.
debata

Správa, ktorá šokovala fanúšikov superhrdinských seriálov! Herečka Ruby Rose sa šokujúco a nečakane rozhodla zavesiť svoj netopierí kostým na klinec a seriál Batwoman tak stratí svoju hlavnú predstaviteľku.

Nastáva tak situácia, ktorá sa snáď ešte v novodobej histórii seriálov nevyskytla. Tvorcovia sa dostali do pekelne ťažkej situácie, keď budú musieť narýchlo hľadať novú Batwoman a nakrúcanie druhej série je na spadnutie. K tomu celému budú musieť scenáristi vymyslieť dôveryhodnú kreatívnu kľučku, aby vysvetlili, prečo pred divákmi stojí úplne iná herečka, na ktorú boli zvyknutí. Preobsadenie hercov je vždy korčuľovanie na tenkom ľade. Seriál to môže položiť alebo naopak vystreliť nahor.

Navyše si seriál získal srdcia fanúšikov a televízia The CW potvrdila druhú sériu. Batwoman je vôbec prvý seriál, ktorý sa dostal na obrazovky v novej vlne, teda po skončení vlajkovej lode Arrowa. Panovali obavy, že „noví“ superhrdinovia nedokážu nadviazať na úspech, ktorý vytvoril spomínaný Arrow, The Flash alebo Supergirl. Batwoman bola aj takou skúškou nielen pre divákov, ale aj samotnú televíziu.

Úspech sa dostavil. Navyše Batwoman búrala aj predsudky, keďže ide o prvý LGBTI superhrdinský seriál, hlavná hrdinka sa netajila tým, že ju priťahujú ženy a milostné zápletky boli tomuto faktu s ľahkosťou a pochopením prispôsobené. Paradoxom seriálu je, že najviac kritiky zo strany divákov sa znieslo práve na herečku Ruby Rose. Vyčítali jej slabé výkony a nesympatický prejav. Situáciu zachraňoval temnejšie spracovaný dej a paradoxne úhlavná nepriateľka Batwoman – psychopatická A­lice.

„Spravila som veľmi ťažké rozhodnutie nevrátiť sa ako Batwoman od druhej série. Neberiem toto rozhodnutie na ľahkú váhu vzhľadom na obsadenie, štáb a všetkých, ktorí sa podieľali na seriáli. Ďakujem tvorcom, zástupcom televízie, ale aj štúdia,“ povedala v oficiálnom vyhlásení.

Je teda otázne, čo viedlo herečku k tomuto šokujúcemu koncu. Tvrdá kritika nebola žiadnym tajomstvom. Hovorí sa o tom, že za rozhodnutím je zdravotný stav herečky, ktorá počas prvej série utrpela vážne zranenie chrbtice pri kaskadérskych kúskoch. Musela dokonca absolvovať bleskovú operáciu a hrozilo jej ochrnutie. Nakrúcanie bolo istý čas aj pozastavené.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ruby Rose #oseriáloch #Batwoman #koronavírus