Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nový život (ne)prekvapujúco zožal megaúspech! Jojka netuší, kedy sa vráti

V druhej polovici apríla sa fanúšikovia jojkárskeho seriálu Nový život museli nútene rozlúčiť so svojim obľúbeným seriálom. Koronavírus si vyžiadal svoju daň a televízia ho musela stiahnuť z vysielania, pretože sa jej vyčerpali epizódy nakrútené pred vypuknutím pandémie začiatkom marca.

06.05.2020 07:00
alexander bárta, helena krajčiová, milo kráľ,... Foto:
Alexander Bárta, Helena Krajčiová a Milo Kráľ v seriáli Nový život.
debata

Jojka vyrukovala s novým, dlhodobým seriálom začiatkom januára. Pričom mala jasný cieľ, etablovať medzi divákmi ďalší dlhodobý seriál a to rovno v hlavnom vysielacom čase. Podarilo sa to pred rokmi iba Paneláku, ktorý bol plnohodnotný denný seriál, Nový život sa vysielal „len“ trikrát do týždňa. Trend pri takýchto typoch seriálov hovorí jasne – ich zlaté časy v prime-time ustupujú do úzadia a televízie ich nasadzujú do podvečerného okna. To však už tretí rok okupujú markizácki megaúspešní Oteckovia.

S Novým životom to však televízia riskla a nasadila ho do večerného slotu a začalo sa jej víťazné ťaženie. Seriál poprel svetový trend, na ktorý sme aj my upozorňovali v úvodnej recenzii a potvrdil svoj trvalý úspech. Slováci ukázali, že im dlhodobé seriály stále vyhovujú a sledujú ich v hojnom počte. Samotnú premiéru 6. januára sledovalo rekordných 544-tisíc divákov. Nový život počas štyroch mesiacov vysielania potvrdil ďalší unikát. V podstate od prvej epizódy si vytvoril nadpriemerne veľkú divácku základňu, ktorá ho neotrasiteľne sledovala bez väčších výkyvov.

Pre Jojku je tento seriál jeden z najväčších úspechov, hoci mnohí sa pred začiatkom naňho pozerali cez prsty. Epizóda vysielaná 12. februára sa ešte prehupla nad hranicu 500-tisícového publika. Ostatné sa stabilne pohybovali medzi 400 – 500-tisícmi divákov. Seriál Nový život si obľúbili najmä ženy. Najsilnejšou cieľovou skupinou v priemere za všetky odvysielané časti boli ženy vo veku 35 – 44 (priemerný rating 12,8%, priemerný podiel na trhu bol 21,3%) a ženy vo veku 45 – 44 (priemerný rating 12,0%, priemerný share 23,1%).

Treťou najúspešnejšou časť bola tá vysielaná deň po štarte, teda 7. januára, celkovo si ju pozrelo 477-tisíc Slovákov. K tejto méte sa podarilo vyšplhať ešte ďalším štyrom epizódam počas vysielania prvej série. Rebríček TOP 10 najsledova­nejších epizód Nového života uzatvára trojka častí, ktorých výkon sa pohyboval medzi 460 – 467-tisícmi divákov.

Dobrou správou pre divákov je, že Nový život sa osvedčil a televízia s ním naďalej ráta. Za normálnych okolností by vysielanie pokračovalo bez prestávky, aj po odvysielaní prvej vlny štyridsiatich epizód, ktoré boli avizované pri štarte. Koronavírusová pandémia však zmenila plány a nateraz sa vyčkáva, kedy budú zmiernené bezpečnostné a hygienické pravidlá a znova sa rozbehne výroby.

Seriál Nový život Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Simona Kollárová, Alexander Bárta a Henrieta...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Nový život #koronavírus #koronakríza