Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Takto to vyzerá, keď sa Netflix fatálne zmýli! Expresná stopka pre obrovské sklamanie

Jednotka medzi streamovacími službami - Netflix - je stále synonymom kvalitného obsahu. Občas sa aj majster tesár utne. V prípade seriálu V-Wars to bolo absolútny krok vedľa a kvalitatívna prehra na celej čiare.

23.04.2020 07:00
v wars, v-wars, ian somerhalder, Foto:
V tomto prípade ide o úľavu, Netflix zrušil novinku V Wars po jednej sérii.
debata

Netflix chcel prostredníctvom tohto seriálu priniesť hororovú drámu a navyše hlavnú úlohu stvárnil Ian Somerhalder, niekdajšia hviezda kultového seriálu Upírske denníky (The Vampire Diaries). Očakávalo sa, že to bude jednoznačný a nespochybniteľný hit. Výsledok však poriadne prekvapil. Bola to však poriadne ľadová sprcha, keď desaťdielnu sériu Netflix uvoľnil na jeseň minulého roka.

Základný príbeh o víruse, ktorý mení ľudí na krvilačné beštie podobné upírom bol scenáristickou, ale aj hereckou katastrofou. Upírska problematika vzatá vedeckou optikou jednoducho nefungovala. Diváci milujú okultistickú atmosféru okolo krvilačných beštií, pri ktorých sa môžu vynárať rôzne variácie a špekulácie. Vytvorenie monštier pomocou vírusu, ktorý v momente zmení ich osobnosť a expresne začnú túžiť po vlastnej nadradenosti, podrobení si obyčajných smrteľníkov, pokrivené vnímanie vraždenia ľudí ako obyčajnej potravy, jednoducho pôsobí nedôveryhodne a ťažkopádne.

S pribúdajúcimi epizódami, ktoré bolo čoraz ťažšie vôbec dopozerať a vnímať do deja vkradla trápnosť a pátos. Herecky pohorel aj Ian Somerhalder, pre ktorého to mal byť veľký návrat na obrazovky.

Svoj prešľap si zrejme uvedomil aj Netflix a len pár mesiacov po uvedení oznámil, že s V-Wars končí, aj keď dej bol prichystaný na ďalšie pokračovanie. Bolo viac ako evidentné, že nepanovala spokojnosť s kvalitou a ohlasmi divákov, keď správa o zrušení prišla len pár mesiacov po uvedení. Netflix zvyčajne dáva svojim seriálom dlhšie trvajúcu šancu na úspech.

V prípade V-Wars ide naozaj o vyslobodenie, tento seriál bol naozaj zlý, od A po Z. Nefungovalo v ňom nič. Zostáva len dúfať, že sa seriáloví tvorcovia poučia a v budúcnosti sa budú vyvarovať podobným prešľapom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Ian Somerhalder #oseriáloch #V Wars