Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nemilé prekvapenie tejto jesene. Skončili sa zlaté časy pre Oteckov?

Čože sa to deje? Neotrasiteľný hit posledných rokov má prvé problémy. Podarí sa Oteckom zvrátiť nelichotivý pád sledovanosti alebo je to ich nový štandard?

25.09.2019 07:00
oteckovia, Foto:
Podarí sa Oteckom vrátiť sa na vyššie nadpriemery počas neskorej jesene, keď nastúpia dlhšie večery?
debata

Oteckovia sú pre Markízu záruka nadpriemernej sledovanosti, každá jedna séria dosiahla mimoriadny úspech, výnimkou nebola ani jarná, tretia séria. Markíze sa naplno podarilo etablovať formát denného seriálu do slovenských domácností a stabilne sa výkon Oteckov pohybuje medzi 35 – 40-percentným trhovým podielom. Neotrasiteľne si nové epizódy púšťalo medzi 400 až 500-tisíc Slovákov. Televízia sa netají tým, že pre svoj denný seriál má veľkolepé plány a už teraz má zaručené pokračovanie na rok 2020.

Začiatkom septembra sa na obrazovky prirútila už štvrtá séria. Kvalitatívne a dejovo sú už Oteckovia zabehnutí a zastabilizovaní, preto sa žiadne negatívne „prekvapenia“ už neobjavili. Diváci dostávajú to, na čo sú zvyknutí a tvorcovia už dobre vedia, čo na publikum funguje. Seriál od januára 2018, keď Markíza predstavila prvú epizódu, kontinuálne rástol a s pribúdajúcimi epizódami a sériám postupne lámal vlastné rekordy a nárazovito dosiahol extrémne vysoké trhové podiely šplhajúce sa k takmer 45 percentám.

Oteckovia zničili konkurenciu, najmä uškodili najviac Jojke, ktorá dosahuje trojnásobne nižšie výkony v podvečernom vysielaní.

Práve preto štart najnovšej série „prekvapil“ v negatívnom slova zmysle. K televíznym obrazovkám si v čase vysielania sadlo menej divákov, ako sú Oteckovia a Markíza zvyknutí. Seriál podal omnoho lepšie výkony. V komerčnej cieľovke 12 – 54 uhrali „len“ 7-percentný rating a trhový podiel na úrovni 33%.

Hoci stále ide o nadpriemery, je to pokles oproti finále tretej série a výrazný pokles oproti hodnotám, ktoré dosahoval v minulosti. Ani ďalšie týždne nepriniesli výraznejší nárast a seriál sa drží skôr v nižších intenciách, hoci stále sú hodnoty, voči ktorým sa konkurencia len skláňa. Presne pred týždňom však Oteckovia zaznamenali najnižší trhový podiel na úrovni len 29.9%, čo patrí medzi najslabšie výkony seriálu vôbec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza