Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ovládnu jeseň opäť Sestričky? Markíza im verí a nakrúca sa vo veľkom!

Mohlo by sa zdať, že televízie počas leta oddychujú! Opak je pravdou. V zákulisí panuje čulý pracovný ruch a kamery sa nezastavia. Vo veľkom sa totiž nakrúcajú programy, ale najmä seriály, ktoré sa objavia na obrazovkách v najbližších mesiacoch.

05.07.2019 07:00
kristína svarinská, seriál sestričky, Foto:
Sestričky zaznamenali nebývalý úspech medzi divákmi, Markíza potvrdila druhú sériu.
debata

Špeciálne vysielacie štruktúry počas leta plné repríz a neraz druhotriednych programov sú len ticho pred búrkou. Tá vypukne už tradične v septembri a najmä komerčné televízie si nič nedarujú. Boj o diváka je z roka na rok náročnejší a ostrejší.

Sestričky boli počas minuloročnej jesene jednoznačným prekvapením pre Markízu. Išlo o najúspešnejšiu seriálovú novinku. Sledovanosť predčila aj Milenky, ktoré predstavovali nákladnejšiu produkciu. Sestričky sú adaptáciou z fínskej predlohy sa v krajine pôvodu dočkal, nateraz, piatich sezón a námet prebrali viaceré európske krajiny.

Priemerná sledovanosť prvej série lavírovala medzi 8% a 10% v obchodne relevantnej cieľovke 12–54, čím len potvrdili väčšiu úspešnosť ako Milenky, ktoré na jar uhrali v priemere 7-percentnú sledovanosť. Sestričky bodovali aj v cieľovke 12+, keď niekoľkokrát za sezónu prekročili hranicu 500-tisíc divákov a v čase vysielania boli jednoznačnou jednotkou na trhu.

Konkurenciou Sestričiek počas prvej epizódy bol jojkársky Talent a čiastočne seriál Ministri, neskôr to boli Naši, tých Jojka po prvej epizóde stiahla. Až počas tretieho týždňa sa vykryštalizovala konkurencia v podobe šou Nikto nie je dokonalý a repríz Ministrov.

Zaujímavosťou je, že výkon Sestričiek nikdy nepodliezol 400-tisíc divákov a držal sa na hornej hranici, čo len podčiarkuje úspech tejto moderne spracovanej drámy.

Potvrdenie pokračovania seriálu preto nebolo prekvapením. Materiál na adaptovanie má televízia viac ako dosť. Podľa portálu mediaboom.sk chystá televízia veľkú expanziu seriálu do televíznej sezóny 2019/2020. Dodrží sa formát 10-dielnych sezón, vyzerá to tak, že Markíza si chce úspech poistiť hustejším vysielaním, aby diváci nemuseli rok čakať na ďalšiu desiatku premiérových epizód.

Televízia už niekoľko mesiacov nakrúca nové epizódy a všetko nasvedčuje tomu, že produkcia chystá rovno dve sezóny. Ak sa zopakuje úspech prvej série, tak na jesennú druhú sériu by mohla plynulo na jar nadviazať aj tretie pokračovanie a Markíza by z daného formátu vyťažila maximum. Navyše by zostal priestor na ďalšie dve série a tento scenár by mohla zopakovať aj o rok neskôr.

Druhá séria sa pripravuje s viacerými zmenami, ktoré potvrdila aj samotná Markíza. K štvorici hlavných postáv sa pridajú ďalšie dve. Stvárni ich obľúbené a známe tváre – Helena Krajčiová a Elena Podzámska. Kým pre Podzámsku to bude návrat po dlhšej odmlke. Krajčiová patrí medzi najvychytenejšie tváre súčasnosti. Na jeseň sa bude objavovať ako sestrička na Markíze a Jojka avizuje na jeseň aj druhú sériu Ministrov, kde účinkuje ako svojrázna ministerka spravodlivosti.

Zmeny sa dotknú aj priestoru za kamerou. Najnovšiu sériu bude na striedačku režírovať Petr Nikolaev, pridáva sa k nemu Braňo Mišík.

Seriál Sestričky Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Jednu z hlavných úloh stvárni aj herečka...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky