Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízne Kocúrkovo! Prima Plus kvalitný seriál nepustí, uvidíte ho inde

Už to vyzeralo tak, že slovenskí diváci neuvidia jarný ťahák českej Primy. Opak je pravdou. Avšak všetko je inak, akoby sa na prvý pohľad mohlo zdať.

18.02.2019 07:00
čierne vdovy, siposová, plodková, čvančarová, Foto:
Slováci uvidia Čierne vdovy, budú musieť vydržať dlhšie hore.
debata (1)

To, že slovenská mutácia českej Primy limituje aj to minimum premiér, ktoré v Čechách sa vysiela, nie je tajomstvom. Slováci, ktorí narazia na Primu Plus, tak dostanú dávku x-ročných repríz a večer malé množstvo premiér z pôvodnej stanice. Niektoré seriály však sa k nám nedostanú. To je aj prípad komediálno-kriminálnej novinky Čierne vdovy, ktoré mali u našich susedov premiéru len v nedeľu.

Prima spravila z tohto seriálu svoj ťahák v rámci jarnej sezóny. Právom. Televízia stavila na nákladnú, filmovo nakrútenú variáciu Zúfalých manželiek a výsledok vyzerá naozaj dobre. Dej rozpovie príbeh trojice žien, ktoré si navonok žijú bezstarostným a ukážkovým životom, v ktorom ich manželia zarábajú a oni si užívajú blahobyt. Háčik je v tom, že všetky sú nešťastné, pretože sebavedomí muži si z nich spravili len ozboby. Pohŕdajú nimi, ponižujú a berú ich len ako povinnú súčasť života.

Tomuto správaniu správia rázny koniec zúfalé ženy, z ktorých sa stanú čierne vdovy. Jediným vyslobodením z tejto mizérie spočíva v hromadnej vražde. Chce to dokonalý plán a dokonalé herecké výkony, aby na nich nepadol ani tieň podozrenia. Kto by predsa podozrieval úbohé manželky, ktoré si očividne žili nad pomery a dobrí muži sa o ne ukážkovo starali. Motív teda neexistuje.

Príbeh sa začne „tragickou“ smrťou trojky manželov, ktorých z tohto sveta vyprevadili manželky a bomba na lodi. Následne sa im začne nový, zdanlivo spokojný život. Lenže ich dokonalý plán začne mať veľmi rýchlo poriadne trhliny. Najmä, keď explóziu prežije jeden manžel a bude vdovám v pätách. Slučka sa začne znova uťahovať.

V novom seriáli však kraľuje trojica herečiek v zložení Jitka Čvančarová ako chladnokrvná Johana, mozog celej akcie. Musia potiahnuť svoje dve verné priateľky Renatu (Jana Plodková) a Veroniku (Lucia Siposová). Prima stavila na overené tváre, overený formát seriálu, len osemdielnu minisériu nakrúcanú filmovým spôsobom s vyšším rozpočtom, čo sa hneď odrazilo na celom vizuálnom spracovaní a čerešničkou na torte je trefný scenár.

Lenže Prima Plus tento seriál na svojich obrazovkách neuvedie a už sa mohlo zdať, že Slováci prídu o možnosť vidieť Čierne vdovy. Nebude to tak. Podobne ako na Slovensku, tak aj v Čechách funguje systém repríz na menších staniciach. To je aj prípad tohto seriálu.

Síce „klasická“ Prima nie je dostupná, jej menšie stanice áno a ponúkajú ich všetci televízni operátori a tak sa Čierne vdovy dostanú aj k nám a nebude to trvať dlho. Prvú epizódu bude reprízovať Prima Love už v pondelok, avšak o 22:55. Tí, ktorí si počkajú do neskoršieho času, určite neoľutujú.

TV Pravda: Slovenský film fičí vpred, hovorí herec Jiří Mádl, ktorý z hviezdy bláznivých komédií vyrástol na filmára (vysielané 1.2.2019)

Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Prima PLUS #oseriáloch #Čierne vdovy