Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Venujte im pozornosť! Seriálové novinky, ktoré uspeli a stoja za to

Pri seriáloch nie je pravidlom, že automaticky bude mať každý úspech. Zárukou nie sú ani známe tváre, overení tvorcovia. Ak sa však zadarí, majú šancu stať sa hitmi a baviť divákov niekoľko sezón. Ktoré seriály uspeli?

26.12.2018 07:00
manifest, josh dallas, Foto:
Seriál Manifest kraľuje tohtoročným novinkám, stal sa najúspešnejším novým seriálom novej sezóny.
debata

1. Manifest (NBC)

O tomto seriáli sa hovorí, že je nástupcom kultových Nezvestných (LOST). Opäť je tu letecká záhada, veľa otáznikov, skupina preživších. Tentokrát nestroskotali na opustenom ostrove, ale stali sa „obeťami“ akejsi časovej trhliny. Medzi odletom a pristátim lietadla ubehlo viac ako päť rokov, z pohľadu posádky iba niekoľko hodín. Rodiny žili svoje životy ďalej, pochovali svojich blízkych. Teraz zistili, že sú späť. A zrazu sú ich blízki cudzincami. Navyše vybraní cestujúci začnú postupne miznúť a všetko je akosi prepojené. Manifest patrí k najúspešnejším novinkám tohto roka, televízia NBC veľmi rýchlo predĺžila prvú sériu až na 16 epizód a druhá séria je formalita. Tento seriál sa tu zdrží dlho.

2. New Amsterdam (NBC)

Televízii NBC túto jeseň išla karta. Uspel Manifest, ale aj nová lekárska dráma New Amsterdam. Seriál nesie názov po najstaršej verejnej nemocnici v USA, ktorá sa borí vo vlastných problémov, alfou a omegou sú peniaze, nie pacienti. Do deja zasiahne nový mladý ambiciózny riaditeľ, ktorý búra zabehnuté stereotypy a robí kompetentným vrásky na čele. Problémom je, že má rakovinu a tehotnú ženu a prostredníctvom nemocnice chce zanechať svoj odkaz. New Amsterdam bol prvou novinkou, ktorá sa dočkala predĺženia prvej série na 22 epizód.

3. A Million Little Things (ABC)

Fanúšikovia rodinných drám si prišli na svoje. Novinka A Million Little Things ukazuje skupinku priateľov, ktorá má pred sebou až veľa tajomstiev, hoci navonok je všetko v poriadku. Lavínu životných zvratov spustí samovražda jedného z nich. Hoci sledovanosť netrhá rekordy, televízia rozšírila prvú sériu o štyri epizódy a zrejme je na spadnutie aj druhá séria. Tieto žánre teraz vládnu obrazovkám.

4. The Rookie (ABC)

Vtierka Castle je späť, teda „iba“ tvorcovia a hlavný predstaviteľ tohto seriálu. The Rookie je policajnou drámou, plná akcie, zvratov. Teda veľmi zaujímavá alternatíva voči ostatným seriálom s ďaleko pomalším tempom. Televízia je s výkonom spokojná a aj táto novinka dostala plnohodnotnú prvú sériu.

5. Legacies (The CW)

Tretí nadprirodzený seriál z prostredia Upírskych denníkov, ktorý odkazom na spomínaný seriál a jeho prvý spin-off The Originals. Kombinuje staré známe postavy s tými novými a ukazuje novú generáciu nadprirodzeným bytostí. Legacies je prekvapením v rámci televízie The CW, ktorá sa zameriava na mladšieho diváka. Prvá séria bude mať až 16 epizód.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Legacies #A Million Little Things #The Rookie #Manifest #New Amsterdam