Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto bola bomba! Diváci dostali top epizódu Teórie veľkého tresku za posledné roky

To, že obľúbená Teória veľkého tresku sa chýli k svojmu záveru nie je žiadna novinka. Rovnako nie je novinka, že tvorcovia nerezignujú na humor v rámci poslednej dvanástej sezóny. Práve naopak.

05.11.2018 07:00
teória veľkého tresku, big bang theory,... Foto:
Halloweenska epizóda priniesla výmenu úloh. Howard parodoval Sheldona, ktorému to dlhší čas nedochádzalo.
debata (1)

Mnohí skalní diváci už dávno kritizujú tvorcov, že zo seriálu sa vytratilo čaro z prvých sezón a neraz hovoria, že seriál sa mal skončiť minimálne po ôsmej sérii. Nič to nemení na fakte, že aj napriek ostrej kritike boli všetky série mimoriadne sledované a preto televízia CBS nemala dôvod na ukončenie nakrúcania.

Práve naopak. S pribúdajúcimi sezónami musela hľadať cesty, ako čo najdlhšie udržať sitkom na obrazovkách. Rastúca neochota hercov zotrvať v ikonických úlohách vždy zachránila vyššia hodnota nových zmlúv a postupne sa z hercov stali najlepšie zarábajúcimi seriálovými hviezdami. Dokonca sa hlavná päťka rozhodla znížiť si honoráre, aby mohli vzrásť platy aj ich dvom ženským kolegyniam, ktoré sa k seriálu pridali neskôr. Reč je o Mayim Bialik (Amy) a Melisse Rauch (Bernadette).

Všetko má svoj koniec a pred štartom aktuálnej dvanástej série oznámil herec Jim Parsons (Sheldon) úmysel zavesiť túto legendárnu postavičku na klinec a nepokračovať v nakrúcaní. Bolo to v čase, keď stanica CBS intenzívne rokovala o nových podmienkach zmlúv a hovorilo sa o tom, že chce dosiahnuť dohodu, aby sa nakrútili ďalšie dve série a Teória veľkého tresku by mala garantovanú budúcnosť do konca štrnástej sezóny.

Autor seriálu Chuck Lorre však po Parsonsovom oznámení nebol ochotný pokračovať v tvorbe seriálu. Teória veľkého tresku bez Sheldona by nemala význam. Padol verdikt, že nakrúcanie sa skončí touto sezónou.

Posledná séria Teórie veľkého tresku sa vracia... Foto: CBS
teória veľkého tresku, big bang theory, Posledná séria Teórie veľkého tresku sa vracia k humoru, ktorý diváci milovali počas prvých sezón.

Tvorcovia chcú urobiť z posledných príbehov naozaj veľkú udalosť a treba dodať, že od začiatku konca je poznať, že povestný humor je naozaj späť. Špeciálna halloweenska epizóda, ktorá sa vysielala pred pár dňami, patrila k tomu najlepšiemu, čo sitkom za posledné roky ponúkol a sledovanosť poskočila vyššie o 10%.

Nie je tajomstvom, že krivka obľúbenosti zaznamenala pokles s príchodom poslednej série na pomery tohto seriálu. Nové epizódy sleduje v priemere už „len“ 12 miliónov divákov. Špeciálnu sviatočnú epizódu si pozrelo o milión divákov viac.

A dôvodom na salvy smiechu bolo viac ako dosť. Obľúbený sviatok plný strašidiel a kostýmov okorenil Howard, keď sa prezliekol za Sheldona a dokonale ho imitoval, pričom úzkoprsý génius netušil, že si z neho uťahuje. Výkon herca Simona Helberga bol priam dokonalý, že bolo vidno, že tvorcovia ponechali reálny smiech zúčastnených kolegov priamo v epizóde.

Sheldon však nenechal na pomstu dlho čakať a spolu s manželkou Amy sa prezliekli za Howarda a Bernadette a slovná prestrelka sa mohla začať. Tvorcovia a herci sa poriadne vybúrili na poslednej halloweenskej epizóde, ktorá bola skvelou pripomienkou starých dobrých čias legendárneho sitkomu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Teória veľkého tresku #oseriáloch