Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nad zombíkmi netreba lámať palicu. Najnovšia séria sľubuje skvelý reštart

Uplynulý víkend sa v americkom San Diegu konal legendárny Comic-Con. Najrešpektovanejšie stretnutie televízií a fanúšikov, ktoré prináša najnovšie informácie o nových seriáloch a filmoch, ale stretnutia hercov a fanúšikov a v neposlednom rade najnovšie a túžobne očakávané trailey. Tento rok, ako vždy, nechýbala ani zombie dráma The Walking Dead.

23.07.2018 07:00
the walking dead, walking dead, Foto:
Deviata séria bude plná zmien, dej sa posunie o niekoľko rokov vpred a civilizácia ľudí začne vstávať z popola.
debata

Televízia AMC každoročne prichádza na Comic-Con s najnovším trailerom, ktorý má navnadiť na nadchádzajúcu sériu. Počas posledných rokov nadšenie fanúšikov opadávalo, keďže sa seriál kreatívne dostal do slepej uličky. Reakcia nenechala na seba dlho čakať a v priebehu dvoch rokov sledovanosť klesla o neuveriteľných desať miliónov divákov a na tvorcov sa zniesla spŕška oprávnenej kritiky.

AMC si však nemôže dovoliť ďalšie zakopnutie a tak tento rok prichádza The Walking Dead s viacerými novinkami, ktoré majú nakopnúť haprujúcu najsledovanejšiu drámu na svete. Mnohých zaskočila správa, že počas pripravovanej deviatej série dá seriálu zbohom hlavný predstaviteľ Andrew Lincoln alias Rick Grimes. Mal by účinkovať len v piatich alebo šiestich epizódach 16-dielnej série. Po jeho odchode sa seriál definitívne odkloní od svojej komiksovej predlohy, čo mnohí skalní fanúšikovia považujú za koniec.

Pre tých menej extrémnych to však môže znamenať veľkú príležitosť, ako vrátiť do deja stratenú iskru. Ukončením celej ságy rodiny Grimesovcov, ktorá trvala deväť rokov sa zápletky môžu zamerať na nové postavy a priniesť konečne novú dynamiku. Už teraz sa vie, že úlohu lídra seriálu preberie postava Daryla (Norman Reedus), ktorého televízia vyváži doslova zlatom, len aby zostal v seriáli a nemal zajačie úmysly. Dvadsaťmiliónový kontrakt má byť dostatočným lákadlom.

Do seriálu sa vracajú showrunneri, ktorí sú zodpovední za najlepšie série, keď sledovanosť bola na vrchole. Televízia dúfa, že ráznymi zmenami dokáže The Walking Dead vrátiť zašlú slávu. Najnovší trailer k deviatej sérii je toho dôkazom, vyzerá to tak, že po rokoch sa diváci majú reálne na čo tešiť. Dej sa posunie o niekoľko rokov, za ten čas mali kolónie čas pozviechať a po porážke Spasiteľov a Negana budovať mier.

Lenže ten nebude trvať večne. S rastúcou prosperitou je pre ľudstvo typické, že sa začnú medzi skupinami stupňovať konflikty a boj o moc a tak Rick bude musieť opäť krvavo zasiahnuť. Lenže tentokrát bude všetko omnoho komplikovanejšie a na obzore sa objaví nový, tichý nepriateľ. Deviata séria má premiéru 7. októbra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrew Lincoln #THE WALKING DEAD #oseriáloch