Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bude to ďalšia Ordinácia? Markíza chystá novinku z nemocničného prostredia

Televízia Markíza sa postupne pripravuje na ďalšiu televíznu sezónu a chystá do vysielania obľúbené seriály, ale aj novinky.

19.07.2018 07:00
debata

Žlto-modrá televízia okrem druhej série Oteckov a ďalšej série Susedov je na slovo skúpa, čo sa týka nových seriálov. Zatiaľ je potvrdená len jedna novinka s názvom Autoškola, v ktorej by mal jednu z hlavných úloh hrať Ján Koleník, ktorý sa objaví aj v Oteckoch.

Už nejaký čas je potvrdené, že Milenky pokračovať nebudú, keďže podľa televízie išlo o jednorázovú záležitosť. S istotou nebude pokračovať ani Detektív Dušo, ktorý prepadol na celej čiare. Dobre sa darilo Kuchyni, o osude tohto seriálu sa mlčí. Ďalšieho pokračovania sa zrejme nedočká ani vlažne prijatý Rex.

Na prvý pohľad sa môže zdať, že do ďalšej sezóny vstúpi trhový líder mimoriadne oslabený, čo sa týka pôvodnej tvorby. Opak môže byť pravdou. Nie je ničím nezvyčajným, že televízia sa snažia prípravu nielen seriálov dlhodobo tajiť. To je prípad aj chystanej novinky s pracovným názvom Sestričky.

Ako uvádza portál mediaboom.sk, Markíza má talóne dlhodobo a v tichosti pripravovanú ďalšiu zahraničnú seriálovú adaptáciu. Po britských Milenkách by slovenskí diváci mali okúsiť škandinávsky námet. Fínska predloha seriálu Syke sa dočkala v krajine pôvodu už štyroch sérii a celkovo 40 epizód. Aktuálne sa pripravuje aj piata séria.

Slovenská adaptácia Sestričiek môže evokovať inšpiráciu v Milenkách, keďže aj v tomto seriáli pôjde o drámu štyroch zdravotných sestričiek s výraznými vzťahovými prvkami, ktoré denno-denne bojujú o život pacientov na traumatológii a častokrát bojujú aj o vlastné šťastie. Pozornosť venujú pacientov na úkor vlastných rodín a vzťahov.

Všetko nasvedčuje tomu, že Markíza chce pokračovať v produkcii nákladnejších seriálov, ktoré v konečnom dôsledku budú vyzerať viac reprezentatívne, ako rýchlo nakrúcané seriály v interiéroch. V minulosti televízia adaptovala aj českú Ordináciu v ružovej záhrade, tá sa vysielala päť rokov a nedosiahla úspech ako v krajine pôvodu, kde sa natáča dodnes a koniec je v nedohľadne. O divácku priazeň sa pokúšala aj so seriálom Doktori s Alexandrom Bártom v hlavnej úlohe, tento seriál patril k najväčším sklamaniam v histórii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky