Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tieto seriály, ktoré dobre poznáte, prišli o svoje hlavné postavy

Čo najviac desí fanúšikov? Keď ich obľúbený seriál opustí milovaná postava! Razom majú problém aj tvorcovia, ktorí musia vymyslieť dostatočnú alternatívu za odchádzajúcu postavu a najmä sa desia toho, že skalní fanúšikovia sa seriálu otočia chrbtom. Niekedy sú však odchody hercov nedobrovoľné, keď sa ich postavy vyčerpajú natoľko, že sa ich tvorcovia rozhodnú vyškrtnúť z ďalšieho pokračovania. Ani počas tejto sezóny sa mnohé seriály, ktoré poznajú aj Slováci, nevyhli odchodom obľúbených hviezd.

31.07.2018 07:00
walking dead, the walking dead, živí mŕtvi,... Foto:
Najväčším prekvapením je odchod hlavnej hviezdy seriálu The Walking Dead. Andrew Lincoln alias Rick Grimes sa objaví maximálne v prvých šiestich epizódach pripravovanej 9. série.
debata

1. Arrow

Počas šiestej série stratil seriál hneď dve pôvodné postavy. Ako prvá „zatrúbila“ na odchod herečka Willa Holland, ktorá si už počas piatej série vybojovala obmedzené účinkovanie. Tento rok sa objavila už len v niekoľkých epizódach a to len preto, aby tvorcovia nasmerovali jej príbeh k odchodu a tak Oliver Queen prišiel o svoju sestru Theu. Nekonal sa žiadny tragický koniec tejto postavy, scenáristi si nechali doširoka otvorené zadné vrátka, aby túto postavu mohli príležitostne vrátiť do deja v prípade potreby.

Druhým, ktorý sa so seriálom rozlúčil bol herec Paul Blackthorne alias Quentine Lance. Vo finále sa jeho príbeh skončil tragicky. Prekvapujúcou správou je, že v pripravovanej 7. série sa vráti, no nie ako hlavná postava, ale ako hosťujúca. Zrejme bude súčasťou pohľadov do minulosti a nebude sa konať zázračne vzkriesenie.

2. Roseanne

Herečka Roseanne Barr si poriadne zavarila rasistickým škandálom. Rýchlu stopku dostal jej rovnomenný sitkom a tiež nebude súčasťou nového spin-off seriálu, ktorý televízia ABC pripravuje ako náhradu.

3. Klinika Grace (Grey's Anatomy)

Lekárska dráma je už povestná príchodmi a najmä odchodmi obľúbených postáv. Každá séria so sebou nesie riziko odchodu obľúbenej postavy. Počas tohtoročnej 14. série divákov šokovala správa o ukončení účinkovania dvoch mimoriadne obľúbených postáv. Po desiatich rokoch musela dať zbohom seriálu herečka Jessica Capshaw (Arizona) a rovnako aj Sarah Drew (April). Obe postavy mali to „šťastie“, že ich tvorcovia nezabili, ako to býva častokrát v seriáli zvykom. Aj napriek nevôli divákov, tvorcovia tvrdili, že odchod týchto dvoch postáv bol nutný z kreatívneho hľadiska a nevylučujú, že v budúcnosti sa môžu v deji znova objaviť.

4. Smrtonosná zbraň (Lethal Weapon)

Televízia Markíza počas tohto leta začala vysielať seriálové spracovanie legendárnej filmovej série. Aj tento seriál sa pred pár týždňami otriasal v základoch a nebolo vôbec isté, či bude pokračovať. Po dvoch sériách televízia vyhodila hlavnú postavu, herca Clayna Crawforda alias Riggsa. Crawford „vďaka“ svojmu nevhodnému správaniu si vyslúžil hodinovú výpoveď a hrozilo, že seriál sa predčasne skončí a nebude pokračovať treťou sériu. Riešenie sa našlo, seriál dostane novú hlavnú postavu.

5. NCIS – Námorný vyšetrovací úrad

Po 15 rokoch dala zbohom svojej najväčšej úlohe pojašenej Aby herečka Pauley Perrette. Nevráti sa do pripravovanej 16. série. Za jej odchodom je škandál s fyzickým a psychickými útokmi zo nešpecifikovanej strany. V rozhovore to herečka nechcela konkretizovať. Spresnila iba, že bola dlhodobo obeťou vydierania.

6. The Walking Dead

Najsledovanejšia zombie dráma stráca svojho hlavného hrdinu. Herec Andrew Lincoln v pripravovanej 9. sérii uzavrie svoj príbeh ako Rick Grimes a súhlasil s obmedzeným účinkovaním v tejto sérii. Dal tvorcom čas, aby jeho postavu zo seriálu vyškrtli a zároveň jej dali dostatočný koniec. Lincoln bude účinkovať maximálne v prvých šiestich epizódach najnovšej série. A keďže z tohto seriálu sa neodchádza so šťastným koncom, tak jedinou možnosťou je krutá smrť.

7. Supergirl

Odchádza sa aj zo sveta superhrdinov. V pripravovanej 4. sérii Supergirl sa diváci viac nestretnú s hercom Chrisom Woodom (Mon-El), ktorého príbeh sa po dvoch rokoch uzavrel. S pozíciou jednej z hlavných postáv sa musel rozlúčiť aj herec Pauley Perrette (Winn). Ten sa však v novej sérii časom objaví, už len ako hosťujúca hviezda.

8. Kravaťáci (Suits)

Obľúbená právnická dráma sa tento rok rozlúčila s dvojicou pôvodných hlavných postáv. Seriálu po siedmich rokoch dala Meghan Markle (Rachel) a jej seriálový už manžel Patrick J. Adams (Mike). Markle zavesila kariéru na klinec a stala sa súčasťou britskej kráľovskej rodiny. Adamsovi končil kontrakt a rozhodol sa ho nepredĺžiť. Tvorcovia boli na všetko pripravení a obom napísali happy end. Konala sa svadba a obe postavy sa presťahovali do Seattlu, kde rozbehli vlastnú firmu. Harveyho Spectera od ôsmej série čakajú noví kolegovia a svieži vietor do deja. Ideálna príležitosť naskočiť na rozbehnutý vlak aj pre nových divákov.

9. Dom z kariet (House of Cards)

Po prevalení sexuálneho škandálu Kevina Spaceyho spravil Netflix s jeho účinkovaním krátky proces. Okamžite ho vyhodil zo seriálu a pripravovaná šiesta séria bude posledná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Arrow #Walking Dead #Supergirl #Roseanne #Smrtonosná zbraň #Grey´s Anatomy #THE WALKING DEAD #oseriáloch #NCIS #Suits #Kravaťáci