Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Marvel sa nevzdáva. Tvrdohlavo si chce vybojovať seriálový úspech

V polovici mája sa skončila 5. séria Agentov S.H.I.E.L.D.u, tvorcovia už rátali s koncom. Lenže ten nenastal.

08.06.2018 07:00
agenti shield, agents of shield, daisy, Foto:
Herečka Chloe Bennet ako agentska Daisy Johnson.
debata

Hrozba zrušenia ide so seriálom ruka v ruke už niekoľko rokov. Sledovanosť nikdy nebola vysoká, aj napriek silnej značke. Po schválení štvrtej série sa stále polemizovalo o tom, kedy dôjde televízii ABC trpezlivosť a pošle agentov do vyslúžby. Našťastie ten moment nikdy nenastal, lebo tvorcovia nerezignovali a s každou sériou priniesli lepší príbeh.

Piata séria bola v znamení katastrofálnej sledovanosti. Televízia už musela konať a tak seriál odsunula na piatkový večer, teda na deň, keď Američania nezvyknú v hojnom počte sedieť pri televízoroch a tým pádom nie sú vysoké nároky na čísla. Lenže v posledných mesiacoch sa seriál prepadol na samé dno a pravidelne podliezal len dvojmiliónovú hranicu.

Tvorcom, aj divákom začínalo byť jasné, že tentokrát to S.H.I.E.L.D. nerozchodí a tak producenti postupne nasmerovali príbeh k bodke. V prípade, ak by televízia ABC potvrdila koniec, tak diváci by dostali uspokojivý záver. Lenže nastalo prekvapenie, v ktoré každý skalný fanúšik dúfal, ale neveril, že príde.

Seriál Agenti S.H.I.E.L.D. bude pokračovať aj 6. sériou. Marvel len tak ľahko svoje značky nepustí do zabudnutia a tvrdohlavo bojuje za ich úspech. Agenti aj napriek nízkym číslam počas premiéry majú nadpriemerné výsledky v kategórii 7+, teda v odloženej sledovanosti. Diváci tohto seriálu si ho pozrú neskôr alebo prostredníctvom streamovacích služieb a razom sa našli stratené milióny. Navyše, televízia ABC patrí pod koncern Disney a ten vlastní Marvel. Je teda prirodzené, že rozprávkový dom bazíruje na tom, aby komiskový gigant mal zastúpenie vo „vlastnej“ televízií.

Je tu však háčik. Televízia sa predsalen musí riadiť výkonom seriálu. Našla sa cesta, ako udržať agentov pri živote. Odsunie sa na leto, kde sa vysiela minimum premiér a nároky na sledovanosť sú minimálne. To by mohla byť cesta, ako zabezpečiť S.H.I.E.L.D. ďalšie prežitie a pripravovaná séria by nemusela byť posledná. Diváci sa musia zmieriť s tým, že na pokračovanie si budú musieť počkať do júna 2019 a dočkajú sa už len 13 epizód.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marvel #Agenti S.H.I.E.L.D. #Agents of S.H.I.E.L.D. #oseriáloch