Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Susedia potrebujú nutne zmiznúť. Divákov prestávajú baviť

Markizácki Susedia síce začiatkom tohto roka priniesli rekordy, diváci sa ich postupne prejedajú.

14.05.2018 07:00
Susedia, andy kraus, peter marcin, marta... Foto:
Výkon Susedov postupne klesá.
debata (13)

Šialené príbehy sú vo vysielaní od prvého januára, bez prestávky. Teda už viac ako päť mesiacov vkuse. Výkon úvodnej epizódy, ktorá prekonala miliónovú hranicu doteraz nedosiahol ani jeden program, dokonca ani hokej. Lenže dlhodobé vysielanie si začína vyberať svoju daň. Je prirodzené, že televízia tlačila na rýchlu výrobu nových epizód a po desaťdielnej „úvodnej a návratovej“ sérii prišli ďalšie časti novej série. Televízia si tak zaistila kontinuálne vysielanie niekoľko mesiacov za sebou.

Prvé epizódy po návrate síce miliónovú sledovanosť nezopakovali, ich sila bola nepopierateľná. Susedia pravidelne boli najsledovanejší program dňa. Postupne sa ich výkon ustálil na úrovni 600-tisíc divákov a 30% podiel na trhu. Nechýbali jednorázové výkyvy smerom nadol. Vždy sa však krivka na ďalší týždeň vyšvihla späť na stabilné výkony.

Posledné týždne je badať silná únava diváckej základne. Minulotýždňová epizóda bola doteraz najmenej sledovanou a Susedia sa prepadli na hodnoty, ktoré boli doteraz v ich prípade neprebádané. Celkovo si ich pozrelo už len 430-tisíc Slovákov, postupne sa vzďalujú svojej 600-tisícovej hranici. Podielovo klesli na nelichotivých 26.6%. Tento výkon je skôr charakteristický pre haprujúcu Hornú Dolnú. Susedia tak od začiatku vysielania stratili polovicu divákov.

Je očividné, že diváci sa začínajú legendárneho sitkomu prejedať po päťmesačnom vysielaní a formát si potrebuje nutne oddýchnúť a zmiznúť z obrazoviek, aby vychladol. Markíza za krátky čas vyžmýkala formát, po ktorom diváci bažili celé desaťročie. Do tejto epizódy dokonca boli zaradené až dva reklamné brejky, čo na krivke rozhodne nepomohlo, vzhľadom na čistú minutáž jednej epizódy. Aj napriek pádu Susedia boli najsledovanejším programom v cieľovke 12–54.

Klesajúcu tendenciu sledovanosti naznačila aj epizóda vysielaná pred dvoma týždňami. Tá klesla na 500-tisícovú hranicu. Susedom, aj vďaka poklesu, šliape na päty Inkognito na Jojke.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #Peter Marcin #Andy Kraus #TV Markíza #oseriáloch